lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Heinz kampanj för jämställdhet i köket skapar debatt i Indonesien

Publicerad: 29 augusti 2019, 09:28

Ämnen i artikeln:

SyftesdrivetReklamJämställdhet

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Heinz har lanserat en kampanj i Indonesien som visar hur en obalans mellan könen ökar risken för spänningar och våld i hemmet. Filmen har fått stor spridning på sociala medier och väckt en diskussion kring könsroller i landet.

Kraft-varumärket Heinz marknadsföringsår 2019 har präglats av en stor kampanjsatsning med Ed Sheeran där varumärket köpt en ansenlig mängd medieutrymme världen över. I På den indonesiska marknaden har man i stället satsat tungt på ett syftesdrivet initiativ där Heinz vill bidra till en en ökad jämställdhet i köket och få fler män att laga mat. Det rapporterar The Drum.

I en mycket uppmärksammad film som hittills fått 250 000 gilla-markeringar på Instagram ser vi hur en man får ett aggressivt utbrott på sin hustru när han inser att maten inte är klar i tid. Kampanjen är filmad från deras 12-årige sons iPhone. Filmen är framtagen inför Woman's Equality Day av Ogilvy

Filmen har skapat en diskussion i Indonesien om kvinnans roll i hushållet. Landet har höga tal när det kommer till kvinnomisshandel och enligt Heinz är indonesiska män också exceptionellt okunniga i köket. För att ändra på detta har Heinz lanserat kurser i matlagning för pojkar och flickor i 50 olika skolor i landet.

Varumärket har genomfört liknande initiativ i det muslimska landet i samband med Ramadan.

Visa det här inlägget på Instagram . Uuuu dedek sabar ya, minceu jadi ikut sedih nih…. . Huhuhuu Sering banget minceu denger kalo suami istri berantem gegara masalah di dapur . Eaaaaa ngaku dulu shay siapa yang masih nganggep kerjaan di dapur cuman buat perempuan? Kaum adam gimana nih pendapatnya? Unjuk teflooon~~ Kira2 ada kelanjutannya ga yaaa, jadi penasaran dehhh minceu Ett inlägg delat av Bukan Akun Haters / Fanbase 😘 (@lambe_turah) 23 Aug 2019 kl. 3:00 PDT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev