Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hej då, Sverige!

Publicerad: 4 maj 2011, 18:32

Branschveteranen Per Rosvall lämnar Sverige. I bergsbyn Chateau Neuve, strax norr om Cannes och Nice, ska han inleda den tredje delen av sitt liv. Men det handlar inte om att sippa rosévin och spela golf. - Snarare blir det ett bed and breakfast eller varför inte ett välgörenhetsprojekt, säger han.


truefalse

Foto: Andreas Elgstrand.

Per Rosvall lämnar till årsskiftet Sveriges Annonsörer. Tillsammans med hustrun Claire, som är grundare och initiativtagare till Stiftelsen Min Stora Dag, som hjälper barn med livshotande sjukdomar att förverkliga sina drömmar, flyttar han till ett byhus från 1500-talet och drar i gång ett renoveringsarbete. Här ska de tillsammans förverkliga sin gemensamma livsdröm – och dessutom slippa regn och rusk.
– När jag gick in i huset, kände de tjocka stenväggarna och när  jag gick ut på terrassen, såg Medel­havet och utsikten över Esterelbergen började jag gråta. Det var obeskrivligt vackert och gav mig en nästan religiös känsla.

Per Rosvall slår ut med armarna som verkar blir bredare än när storfiskaren drar i gång.
– Men pensionär blir jag aldrig, skrattar Per Rosvall. Ett nytt projekt är nog snart på gång, men ärligt talat har jag ingen aning om vad det blir. Först ska jag ”fixa” en ny fransk adressbok.

Att den svenska adressboken är fullklottrad vet vi. Alla verkar känna Per Rosvall och han lär inte sakna besökare, bed and breakfast eller ej.
– Dörren står alltid öppen, säger han, och slår återigen ut med armarna.

Efter examen från Handels -84 har Per Rosvall via försäljningsjobb vikt sitt yrkesliv åt reklamen på ett
eller annat sätt. Efter jobb på Levi Strauss, Walt Disney och Canal+ gick han till reklambyråerna BBDO, HLR och Saatchi  & Saatchi.  Han har varit    vd för Sveriges          Mediebyråer, och var med och grundade StockholmMediaWeek, och var vd för Creative Section.

Till årsskiftet lämnar han också Sveriges Annonsörer.

Du ska ju skriva ut dig från Sverige och verkligen lämna på riktigt, kommer du inte att sakna något?
– Absolut. Vännerna och just den här årstiden. Den kan inte ens Frankrike slå. Men just nu är det en sak jag verkligen oroar mig över. Resumé knäckte det här om min flytt snabbare än jag trodde var möjligt. Snälla, kan du inte skriva att jag ber om ursäkt för att jag inte har hunnit informera alla kolleger, vänner och branschkopisar än.

Tja, varför inte!

Per Gustaf Rosvall

Ålder: 58 år
Familj: Hustru Claire och fyra utflugna barn.
Dold talang: Har sprungit mängder av maratonlopp, bland annat i New York
Kommer att sakna: Min svenska adressbok
Viktigaste att ta med till Frankrike: Min fru först och främst och därefter nyfikenhet på möjligheterna som
ett liv i södra Frankrike erbjuder
Förbereder flytten: Genom att samla på sig cd-skivor. Ska just nu hämta ett paket från CDON med Fleet Foxes ”Helplessness Blues”, Eric Clapton ”Concert for George” och The High Llamas ”Talahomi Way”

NÄTVERKET

Per Rosvall umgås gärna och äter ofta lunch med sina branschvänner Casten Almqvist, Olle Söderberg, Mats Aldén, Pia Grahn Brikell, Staffan Slörner, Lars ”Laxen” Axelsson och Jessica Bjurström. När han cyklar genom stan till jobbet på Södra Kyrkogårdsgatan brukar han heja på Patrik Sandberg, Douglas Roos, Pontus Bonnier, Kaj Bonnier, Patrik Ståhle och bokförläggaren Eva Swartz. I den gedigna kalendern (som fortfarande är en traditionell papperskalender) finns också namn som Mats Qviberg, Sven Hagströmer, Marcus Storch, Bosse Rönnberg, Leon Nordin, Anders Ericson och Henrik Frenkel. Genom hustrun Claire träffar han ibland prinsessan Madeleine, Martin Timell, Kajsa Bergqvist, Nanne Grönvall och Amy Diamond.

Lena Magnergård

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.