Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Helena Westin startar nytt

Publicerad: 25 oktober 2011, 13:01

Helena Westin sade upp sig som reklamchef på Tre Kronor Media & Reklam. Nu blir hon kommunikationskonsult tillsammans med flera kompanjoner. – Jag vill ha en bredare roll än vad jag hade på Tre Kronor, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Helena WestinTre kronor media & reklam

I fredags avslöjade Resume.se att delägaren Helena Westin lämnar Tre Kronor, efter bara ett och ett halvt år som chef för reklamverksamheten.

Hon drog igång reklambyråverksamheten hos Tre Kronor, fick in Rusta som storkund och dessutom en rad viktiga, fortfarande hemliga, kunder.

Men trots kort tid på byrån känner hon sig färdig, och vill gå vidare. Hon säger att det hon inte på något sätt varit oense med Tre Kronors vd, Niclas Fröberg.

– Vi är ju kompisar, men väldigt olika. Men vi har jobbat jättebra ihop. Jag har sagt upp mig själv, säger Helena Westin.

Nu vill hon ligga i framkant i utvecklingen, som kommunikationskonsult.

– Det har varit kul att vara tillbaka i reklambranschen, jag var ju borta därifrån i sex år. Men någonstans händer det så otroligt mycket i den strukturomvandling som pågår som gör att man på nytt får fråga sig vad är reklam och kommunikation egentligen. Det är inte lika självklart längre. Det kanske inte räcker att göra en bra kampanj, men måste veta hur man når ända fram.

– Jag vill jobba i en bredare roll där man arbetar med att få ihop kopplingen mellan kommunikationen och människor.

Helena Westin säger att hon vill jobba i grupp och hon har diskuterat samarbeten med flera personer.

Helena Westin har ett förflutet på Paradiset, Aftonbladet och  Tre.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.