Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Helena Westin tar över som ordförande i Komm

Publicerad: 24 maj 2019, 12:33

Helena Westin och David Orlic.

Helena Westin är en av de mest erfarna profilerna i kommunikationsbranschen. Nu tar hon över ordförandeklubban i Komms styrelse efter David Orlic.


Ämnen i artikeln:

Helena WestinDavid OrlicKOMMReklam

Dagens årsmöte på Sveriges Kommunikationsbyråer, Komm, var det sista för styrelseordföranden David Orlic. Han har nu suttit i fyra år och två mandatperioder, så länge som en ordförande enligt stadgarna tillåts sitta.

Under årsmötet valdes även hans efterträdare – Helena Westin. Helena Westin har över 30 års erfarenhet från kommunikationsbranschen och har bland annat varit vd på Paradiset (sedermera DDB), nordisk marknadsdirektör på Tre, vd på Schibstedägda Rörlig Bild Sverige samt partner på mediebyrån Tre Kronor.

Sedan hon för sex år sedan lämnade Jung har hon fungerat som styrelseproffs och bland annat suttit i Spoon, Identity Works och SVT:s styrelse.

– Stolt och glad över detta stora ansvar! Kommunikation är både drivmedlet och smörjmedlet för framgång. Utan vass och kreativ kommunikation kan inget bli riktigt stort. Varken företag, människor eller organisationer. Att med kunskap och expertis arbeta med berättelser och budskap är viktigare än någonsin när allt och alla kommunicerar oavbrutet i fler kanaler än någonsin tidigare i mänsklighetens historia. Och tempot bara ökar. Då är det extra viktigt att den professionella kommunikationsbranschen också utvecklas, förändras och innoverar och samtidigt verkligen visar sin kraft och kreativitet och värna verkliga värden och ta ansvar. Det hoppas jag kunna bidra med som ordförande i Komm, säger Helena Westin i ett pressmeddelande.

Vid årsmötet valdes även Adam Ulvegärde, art director på Forsman & Bodenfors och Tobias Franzén, vd på The Amazing Society, in i styrelsen. Styrelseledamöterna Marie Rudolphie, COO och strategic director på Identity Works och Mats Alfredsson, vd på Mecka, blev omvalda.

I helgen kommer du att kunna läsa en längre intervju med Helena Westin på Resume.se.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.