Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Helikopter köper Skellefteåbyrå

Publicerad: 12 juni 2012, 11:52

Maria Åström, Gunilla Pettersson - Gem, John Lidman, Mats Långström och Daniel Wilén - Helikopter Foto: Roger C Åström

Foto: Pressbild.

Helikoper Brand Design i Piteå köper Gem Reklambyrå i Skellefteå. Helikopter går från 7 till 25 anställda på ett år i och med köpet. En starkt bidragande orsak till förvärvet är Gems erfarenhet kring industriföretag.


Ämnen i artikeln:

Helikopter

– Tillsammans med Gem får vi en väldigt spännande sammansättning av  design- och kommunikationskompetens, säger Daniel Wilén, Brand  Strategist på Helikopter i en kommentar.

Helikopter jobbar främst  med livsmedelsföretag, kommuner, statliga verk och besöksnäringen.

Byrån närmade sig olika Skellefteå-byråer redan 2008 i och med att man  såg en möjlighet att bredda kompetensen till att även omfatta  industrisegmentet – Helikopter får tillgång till tekniska copywriters  och projektledare med lång erfarenhet av att arbeta med industriföretag:

–  Vi har sett vilket resultat vårt designfokus kan ha för  industriföretag, exempelvis i arbetet med Smurfit i Europa, men vi har  samtidigt haft svårt att ta oss an hela affären för en sådan kund, säger  Daniel Willén i en kommentar.

Gem ägdes av Gunilla Pettersson och Maria Åström fram tills nu:
–  Tillsammans med Helikopter blir vi en komplett design- och  kommunikationspartner till våra kunder vilket kommer betyda mycket både  för oss och dem, säger Maria Åström i en kommentar.

Helikopter hade sex miljoner kronor i omsättning under förra året och räknar med att passera 20 miljoner kronor i år i och med förrävet av Gem Reklambyrå.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Helikopter

Dela artikeln: