Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Helsingin Sanomat sätter press på Trump och Putin

Publicerad: 17 juli 2018, 09:19

Foto: Helsingin Sanomat

Dagstidningen Helsingin Sanomat belyser pressfrihet med en annonskupp i samband med världsledarnas toppmöte i Finland.


Ämnen i artikeln:

Vladimir PutinReklamKampanjDonald Trump

Den finska dagstidningen Helsingin Sanomat tog tillfället i akt att lansera en pressfrihetskampanj i samband med Vladimir Putin och Donald Trumps besök i Helsingfors.

Inför toppmötet pryddes huvudstadens utomhusytor med annonser som skulle visa vikten av tryck- och yttrandefrihet, något som de båda världsledarna blivit kritiserade för att inskränka.

Med meddelanden på både ryska och engelska har man skickat hälsningar som: "Mr president, welcome to the land of free press" och "Trump furious over leaks and blames media for complicating meeting with Putin".

Kaius Niemi, chefredaktör på finska dagstidningen Helsingin Sanomat, skriver i ett pressmeddelande att tidningen "vill visa stöd för de kollegor som dagligen måste kämpa med allt svårare arbetsförhållanden både i USA och i Ryssland.”

Annonserna har fått stor uppmärksamhet världen över. Bland annat av New York Times, Adweek och nyhetsbyrån Nya Kina.

Kampanjen är framtagen av TBWA/Helsinki i samarbete med utomhusbolagen Clear Channel och JCDecaux, där man presenterat meddelandena i kronologisk ordning från flygplats till slutdestination.

– Helsingin Sanomats uppdrag är att skydda kvalitetsjournalistiken och pressfriheten, samt motverka partisk och falsk information med fakta och legitima källor. Händelsen gav dem möjlighet att genomföra den dagordningen på en högre nivå, säger Jyrki Poutanen, CCO of TBWA\Helsinki, till Adweek.

Foto: Helsingin Sanomat

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.