Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag09.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

"Helt felaktig reklam"

Publicerad: 11 November 2010, 14:49

Stockholms Stad går i taket över Eniros reklampelare vid Sergels torg. Trafikkontoret hävdar att de har brutit mot kontraktet och hotar med en polisanmälan. – De har vilselett oss i sin ansökan, säger Leif Holm, markupplåtare på Trafikkontoret.


Ämnen i artikeln:

DDBMECEniro

Ett urval av ord som har publicerats vid Sergels Torg idag.

Idag ställde Eniro upp en gigantisk box utanför Kulturhuset vid Sergels Torg i Stockholm. Den ingår i en kampanj som pågår under helgen, där det gäller att gissa rätt innehåll i den stora kuben. På kampanjsajten finns en webbkamera som i realtid filmar boxen, och de sökord som allmänheten skriver och publicerar.

Under dagen har ett stort antal gissningar publicerats ute vid Sergels Torg, men många av orden har varit könsord och rasistiska påhopp. Ord som vem som helst kan skriva in, och som sedan går rakt ut på den stora boxen.

Enligt den ansökan som Trafikkontoret godkände lovade Eniro att anstötande ord skulle rensas bort. Det skulle alltså inte gå att publicera de ord som just nu skrivs in. Leif Holm, som är markupplåtare på Trafikkontoret, är bestört.

– Det här är inte bra. De har inte gjort det här i enighet med tillståndet. Jag ska kolla vad det är frågan om på en gång. De har vilselett oss i sin ansökan, säger han och fortsätter:

– Jag ska med en gång ta kontakt med personen som har gjort den här ansökan och kolla vad den har att säga. Sen ska jag kanske kontakta polisen om det här, säger Leif Holm.

Han är mycket upprörd över att Eniro upplåter utrymme åt rasistiska påhopp och grova könsord.

– Man kan göra en anmälan på det här. Det är absolut inte i enighet med vad vi vill att det ska stå. Det är helt felaktig reklam, säger Leif Holm.

Det är Eniro i samarbete med DDB och mediabyrån MEC som ligger bakom kampanjen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

DDBMECEniro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.