Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Helt vansinnigt!”

Publicerad: 18 april 2012, 09:05

Anna Qvennerstedt tar emot pris på galan.

Foto: Björn Elgstrand

Forsman & Bodenfors dominerade fullständigt på gårdagens Guldäggs-gala. Anna Qvennerstedt var inblandad i 3 av byråns 7 guld. – Det var helt vanisinnigt, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Anna QvennerstedtGuldägget 2012Forsman & Bodenfors

Forsman & Bodenfors var den byrå som hade flest nomineringar på förhand. Men Anna Qvennerstedt hade ändå aldrig kunnat föreställa sig att det skulle gå så bra som det gick.
– Nej, jag gick in med känslan av att vi kanske vinner något guld, eftersom vi hade så många nomineringar, men jag hade inte en aning om hur det skulle gå. Det kom som en överraskning, säger hon.  

Anna Qvennerstedt har själv arbetat med kampanjerna för Apoteket och Berättarministeriet som belönades med sammanlagt tre guldägg.
– Det är fantastiskt kul att vinna. Jag har aldrig varit närheten av att vinna i film tidigare (vann i år med Apoteket), och jag uppfattar det som väldigt svårt. Med Berättarministeriet hade jag verkligen inte väntat mig den här utdelningen (2 guldägg). Vi arbetar pro bono med dem och jag sitter i deras styrelse, så personligen känns fantastiskt att det gick så bra, säger hon.

Byråns totala utdelning igår blev 7 guldägg och 6 silverägg, och Anna Qvennerstedt kan på rak arm inte minnas att någon byrå har fått samma osannolika skörd.
– Kanske var det någon som tog en liknande storslam på 80-talet. Vi har haft flera framgångsrika år tidigare, men vi har aldrig varit i närheten av detta.

Nästa stora anhalt i tävlingsväg är nu Cannes Lions, men hon har svårt att tänka sig en upprepning av dundersuccén (även om hon hoppas). Dels på grund av att de redan har tävlat där med flera av kampanjerna där, och dels på grund av att vissa kräver en svensk förförståelse.
– Jag har svårt att tänka mig att Berättarministeriet fungerar internationellt, säger hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.