Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hemlig lönestatistik avslöjad

Publicerad: 5 april 2011, 13:59

Här är hemlig lönestatistik för chefer inom reklam och pr. Siffrorna är framtagna av Svenskt näringsliv och gäller september 2010.


Ämnen i artikeln:

Löneligan

Klicka på +-symbolen för större bild.

Resume.se kan avslöja konfidentiell lönestatistik för chefer inom reklam och pr. Siffrorna kommer från Svenskt näringsliv och gäller september 2010.

– 2009 var ett ovisst år. Men 2010 fanns antagligen förutsättningar för högre löner. Om det visar sig att byråer nyrekryterar så kan man också utgå från att det finns möjlighet till bättre löner, säger Jessica Bjurström, vd på Sveriges kommunikationsbyråer Komm, till Resume.se.

Inom branschen behöver det inte nödvändigtvis vara så att en vd tjänar bäst. Snarare är det troligt att man belönar kreativa personer, säger Jessica Bjurström.

– De som tjänar mest är antagligen de duktiga kreatörerna. Jag tror gärna att man fyller på där. Branschen är bra på att snabbkorrigera.

Bjurström väntar dock med att dra allt för stora växlar av statistiken. Komm är på gång med att ta fram egen lönestatistik för perioden, och Bjurström väntar helst med jämförelser till dess att det är färdigt.

Emanuel Videla

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Löneligan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.