Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hemmagjord reklamfilm för gammal Honda Accord gör viralsuccé

Publicerad: 6 november 2017, 12:27

Foto: Faksimil

Efter den hemmagjorda reklamfilmen, som setts av över tre miljoner, har priset på den Honda Accorden ökat från 500 till 100 000 dollar.


Ämnen i artikeln:

KreativitetHondaReklam

De senaste åren har det dykt upp mer eller mindre kreativa annonser på plattformar som Blocket, Craigslist och eBay. Nu lägger filmskaparen Max Lanman in ytterligare ett bidrag till den kategorin.

När Lanmans flickvän Carrie skulle sälja sin Honda Accord från -96 bestämde han sig för att ta fram en reklamfilm för bilen. I filmen, som på fyra dagar samlat ihop knappa 3,2 miljoner visningar, målas bilen upp som ett perfekt "livsstilsval" för den som har de flesta bitar i livspusslet på plats och bara behöver en bil som tar en dit man behöver ta sig.

Filmen spelades in när Lanman och hans flickvän var på semester längs den kaliforniska kuststräckan Big Sur. Enligt BBC har priset på bilen efter att reklamen släpptes ökat från 499 till över 100 000 dollar.

– Jag insåg att det skulle vara sjukt roligt att spela in en bilreklam för en skruttig bil i en så fin miljö. Det är overkligt att nått som tog mig och mina kompisar ett par dagar att klippa ihop nu ses av så många människor världen över. Tacka gud för internet, berättar Lanman för BBC.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

KreativitetHondaReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.