Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hemtex sparkar vd:n

Publicerad: 10 november 2008, 14:51

Hemtex vd Anders Jansson fick idag sparken med omedelbar verkan. Orsak: han har inte lyft bolaget ur rabatträsket. Idag tar Kia Orback Pettersson över som tf vd.


Kia Orback Pettersson. Foto: Hemtex

Hemtextilbolaget Hemtex jobbar sedan en tid tillbaka med att få bort bilden som en lågpriskedja. Den utvecklingen har gått för långsamt anser styrelsen som idag sparkar vd:n Anders Jansson med omedelbar verkan.

Nu tar Kia Orback Pettersson över som vd, medan styrelsen letar efter en permanent lösning. Kias Orback Pettersson sitter redan i Hemtex styrelse och har tidigare varit varumärkeschef på Dagens Nyheter.
– Mitt enda fokus är att föra ut vårt nya koncept kraftfullt till julhandeln drar igång.

Hemtex valde tidigare i år Åkestam Holst som ny reklambyrå. De har under hösten gjort reklamfilmer som är som korta inredningsprogram. Och det är just inspiration som blir ett av fokusområdena för den nya vd:n.
– Åkestam Holst koncept är helt rätt strategiskt. Men det måste ut hela vägen i butikerna. Vi kommer att sätta oss gemensamt. Det är ett stort arbete att genomföra idén. Det är många detaljer som ska fungera.

Kia Orback Pettersson har sagt att hon ställer upp som vd för Hemtex tills en ny vd är på plats. Och hon har inga planer på att bli vd permanent.
– Jag jobbar som konsult i egen regi och har ett 10-tal styrelseuppdrag. Det är en roll jag trivs väldigt bra i. Rekryteringen av en ny vd har påbörjats och det ska bli klart i början på nästa år.

Hemtex utveckling under året har varit mörk. Både marknadsandelen och vinsten har krympt.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.