Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Henke hjälper hemlösa i VM

Publicerad: 4 oktober 2012, 12:12

Reklambyrån Welcom ligger bakom reklamfilmerna som ska hjälpa Gatans Lag - de hemlösas fotbollslag - att synas inför deras VM som börjar i Mexico på lördag.


Gatans Lag är ett projekt som erbjuder fotbollsgemenskap till hemlösa och missbrukande personer samt människor som lever i socialt utanförskap. Genom att delta i träningar, turneringar och läger är tanken att spelarna ska få ett ökat ansvarstagande samt bättre rutiner och kontinuitet i tillvaron.

För att få vara med i laget måste man hålla sig drog- och spritfri.

Den 6-14 oktober arrangeras VM för hemlösa fotbollslag i Mexcio. Inför VM har man producerat en reklamfilm tillsammans med reklambyrån Welcom.  Filmen baseras på en manusidé från en av lagets tränare, Keijo Orava, som själv medverkar i filmen. Övriga som medverkar är lagets andre tränare Jeff Tössberg och fotbollsspelaren Henke Larsson, som också har en roll som ambassadör för Gatans Lag. Filmen spelades in i september i Helsingborg.

– Vi har jobbat med Gatans Lag i drygt ett år och tycker det är en fantastisk verksamhet med underbara människor. Syftet med filmerna är att lyfta fram deras budskap om hur fotboll kan stärka de här människornas förutsättningar. Gatans Lag är relativt okänt fortfarande och det vill vi ändra på, säger Johan Danland som är projektledare på Welcom.

Sex månader efter det att 381 spelare spelade VM i Köpenhamn 2007 rapporterade 93 procent att de funnit ny motivation i livet. 83 procent hade återupptagit eller utvecklat nya sociala relationer. 71 procent spelade fotboll regelbundet och 31 procent hade tagit itu med sitt drog- och/ eller alkoholmissbruk.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.