Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Henrik Hallgren bakom Sonys julfilm

Publicerad: 2 december 2008, 10:01

TBWA London tog hjälp av Henrik Hallgren och Atmosfär i skapandet av den nya julfilmen för Sony Center i Storbritannien.


Inspelningen av den nya filmen, som är en kombination av ett flertal olika tekniker, skedde under fem dagar i Stockholm i början av november. Resultatet blev en färgglad kaskad av animerade och verkliga produkter som flyger ut ur en kasse från Sony.

Filmen är framtagen av TBWA London. Den har producerats av Atmosfär i samarbete med Rogue Films. För regi svarar Henrik Hallgren. Producenter är Henrik Eriksson och Rickard Edholm.

– Vi kämpar varje gång för att filma på hemmaplan och den här gången gick det. Samarbetet med TBWA och Sony har varit fantastiskt hela vägen. Vi har filmat explosioner av konfetti och färg, filmat folk i vajrar, använt motion control och gjort själva uppskjutet av produkterna med hjälp av 3D och olika lager. Det är en kombination av live action, stop motion, 3D och klassisk cellanimation i över 60 lager, säger producent Rickard Edholm.

Postproduktionen gjordes tillsammans med Swiss och Leo Wilk som creative director.

Hur var budgeten?
– I svenska mått mätt var det en stor budget. Men hade vi gjort den i England hade den blivit betydligt dyrare. Nu hade vi ett bra samarbete med Swiss och det här var ett prestigejobb för oss båda, vilket gjorde att vi tillsammans valde att satsa på att få den så bra som möjligt, säger Rickard Edholm.

Den långa tv-versionen är en imagefilm där produkterna inte får så stor plats. Den kompletteras med fyra stycken 10 sekunders produktfilmer där varorna har en tydligare roll.

– Ambitionen har varit att det skulle vara magiskt.

Sony UK

Reklambyrå: TBWA London
Head of Art: Frazer Jellyman
Creative Director: Lee Tan
Creative Director: Jonathan Thake
Byråproducent: Tamara Kennon
Projektledare: Andrea Lindsay
Produktionsbolag: Atmosfär/Rogue Films
Regissör: Henrik Hallgren
Producent: Henrik Eriksson/Rickard Edholm
Produktionsledare: Elin Jonsson
Postproduktion: Swiss
Swissproducent: Erik Holmedal
Swissproducent: Emma Rosas Hott
Visual Effects Supervisor: Leo Wilk
Set design: Roberta Holm

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.