Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Henrik Lundqvist – mer schampokille än hockeymålvakt?

Publicerad: 5 februari 2019, 10:12

Henke Lundqvist har varit reklamansikte för Head & Shoulders i sju år. I den nya reklamfilmen ser vi hur hockeymålvakten "vaktar kassen" och bjuder på schampo.


Ämnen i artikeln:

Head & ShouldersHenrik LundqvistReklam

I den förra reklamfilmen hade Tre Kronors materialförvaltare tagit Henrik Lundqvist schampoflaska – något som målvakten inte uppskattade alls. I den nya reklamfilmen passar han på att vara generös och delar med sig av sitt favoritschampo, han är ju trots allt killen med schampo. Henke Lundqvist blev ambassadör för Head & Shoulders 2012 vilket uppenbarligen satt avtryck.

– Vissa ser mig som hockeymålvakt och vissa ser mig som "schampokille", vilket också är vad vi ville fånga i denna film. Att man slitit på isen i snart 30 år hamnar ibland i skuggan när man jobbar med Sveriges mest köpta schampo. För mig är det både humor och verklighet, säger Henke Lundqvist i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När vi började för sju år sedan så var det svårt att föreställa sig vad ambassadörskapet skulle utvecklas till. Det har varit en riktigt rolig process att få vara med och utveckla alla filmer och koncept under dessa år, samtidigt som jag också fått möjligheten att jobba med roliga och kreativa människor.

Reklamfilmen börjar rulla på TV och online från och med vecka sex.

Reklam- och PR-byrå: Jung Relations
Produktionsbolag: FLX
Mediebyrå: Carat

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.