Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Herngren om nya filmerna

Publicerad: 14 september 2010, 14:12

Felix Herngren ligger bakom Elons nya reklamfilmer. Trots att han har fullt upp med andra projekt tänker han inte överge reklamen. – Jag skulle fortsätta med reklam även om jag var stenrik och hade hur mycket annat som helst att göra, säger han till Resume.se.


Felix Herngren. Foto: Malin Jäderström.

Vitvarukedjan Elon byter nu ut sitt marknadsföringskoncept med Elon-mannen till förmån för ett nytt manér. Fyra filmer som är framtagna av reklambyrån Svensson och regisserade av Felix Herngren ska markera den här förändringen. Den 20 september börjar de två första att rulla i TV4-nätverket, medan de två andra kommer att släppas i ett senare skede.

– Jag tyckte att det var väldigt kul idéer, och kunden var väldigt modig. En bra kund och byrå helt enkelt, så det var svårt att säga nej, säger Felix Herngren.

Hur mycket frihet hade du i utformningen av filmerna?

–Jag fick några lösa idéer innan, vissa mer färdiga än andra. Men vi jobbade ihop med reklambyrån och kom upp med idéer tillsammans.

Hur mycket reklam hinner du med att spela in?

– Jag gör en del. De här filmerna gjordes innan sommaren. Just nu är det mindre med det, eftersom jag är mitt uppe i inspelningarna av Solsidan 2. Men Jag hinner alltid med att göra reklam.

Varför fortsätter du med reklam trots att du har så mycket annat göra?

– Jag skulle fortsätta med reklam även om jag var stenrik och hade hur mycket annat som helst att göra. Det roliga med reklam är att det är så korta projekt. När vi filmar till tv är det hundra minuter vi ska göra, medan det i reklam handlar om runt 30 sekunder. Får man en väldigt bra idé i knät så kräver det inte så mycket ältande. Sen får jag också chansen att testa så mycket olika projekt med nya och oprövade kort. I tv blir man oftast tvungen att använda sig av etablerade komiker och skådespelare.

– Jag har lärt mig enormt mycket av reklamen både som komiker och regissör. Den håller mig på tårna.

Har du några fler reklamfilmsprojekt på gång?

– Det tråkiga med reklam är ju att man inte får säga vad man gör, men det är lite olika filmer som kommer nu som jag har gjort. Det är en liten blomstringsvåg för kända regissörer inom reklamen nu, säger Felix Herngren till Resume.se

De som gör det

Uppdragsgivare: ELON

Reklambyrå: Svensson

Beställare ELON: Jimmy Sander

Arbetsgrupp: Tomas Carrfors copywriter,

Filip Lindqvist AD,

Mirja Kais projektledare,

Christina Berntzon produktionsledare,

Carola Walter och Pernilla Loeb original.

Produktionsbolag: FLX

Regissör: Felix Herngren

Producent: Sandra Sohlman

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.