Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Herngren vinnare i film

Publicerad: 17 april 2012, 15:28

Bild från filmen.

Forsman & Bodenfors dominerar kvällen på Waterfront i Stockholm. Nu vinner de guldägg med filmerna om magen för Apoteket och silverägg med "Sanningen" för Systembolaget. Naked, King och Le Bureau prisas också.

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2012

FT

Fredrik Thambert


Magfilmerna, som Felix Herngren har regisserat, är nästan klassiker vid det här laget. För att illustrera magbesvär använder de sig av plågade kontorsarbetare som översköljs med papper. Ett grepp som juryn föll platt för och som vinner i den stenhårda konkurrensen.  

"Årets Guldägg i film lyckas ta något vi inte har lust alls att fundera på till en värld vi vill veta precis allt om. Det är ett lysande exempel på att fantastiska berättelser kan uppstå ur precis vad som helst. Juryn ställer sig upp och utropar: länge leve byråkratin!" lyder motiveringen.

Silverägg i film tilldelas:  "Sanningen" av Forsman & Bodenfors för Systembolaget.  "Aldrig Ensam" av Naked för Röda Korset.  "Knullträdet" av Le Bureau för Nationella Hivrådet.  "Farsta Forever" av King för Lotto.  

I juryn sitter:  Filip Nilsson, kreativ chef Forsman & Bodenfors (kategoriordförande) Lina Elfstrand, ad Le Bureau Håkan Engler, planner TBWA Martin Lundgren, copywriter DDB Stockholm Hanna Belander, copywriter Storåkers McCann Patrik Larsson, kreatör, regissör och grundare Flickorna Larsson Per Cromwell, kreatör och grundare Studio Total Björn Eklind, grundare och ad Sturm & Drang Hans Bylund, cd Berntzon Bylund Mimmi Andersson, ad GOSS Joakim Labraaten, copywriter Åkestam Holst

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev