Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hesa Fredrik fyller 90 år – hyllas i kampanj från Spoon

Publicerad: 6 september 2021, 13:22

Hesa Fredrik har hunnit bli 90 år. Betydligt äldre än sitt ”syskon” Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) som fyller 35 år. Det firar Radiokören med ballonger och sång i en kampanj framtagen av Spoon.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSpoon

Det är SOS Alarm, MSB och Sveriges Radio som är beställare av den film där födelsedagsbarnen firas. I filmen sjunger Radiokören på ett tak – och får en reaktion med det klassiska lätet från Hesa Fredrik.

– Syftet med filmen är att sprida information om varningssystemet plus självklart att fira födelsedagen. Sveriges varningssystem är en viktig del av vår beredskap inför kriser och krig, och alla svenskar behöver veta vad man ska göra om ett VMA går ut, säger Jenny Friberg på SOS Alarm, i ett pressmeddelande.

Kuriosa är att namnet Hesa Fredrik härstammar från Oscar Fredrik Rydqvist, krönikör på Dagens Nyheter, som tyckte att larmsignalen lät lika hes som han själv. Detta skedde när signalen först lanserades 1931.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp/Spoon

Client director – Helena Kämpfe Fredén  

Creative director – Kristian Gustafsson  

Projektledare – Linda Fagerlind Berkö  

Senior videoproducent/klippning – Ola Johansson  

Projektledare/inslagsproducent– Max Härstedt  

Foto: Joshua Aylett och Jörn Schmoldt  

B-foto– Rebecka Häggblom  

Colorist– John Lindquist  

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSpoon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.