Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Higby återvänder till DDB Stockholm

Publicerad: 4 september 2013, 18:38

Efter att ha varit utlånad som kreativ chef för DDB Copenhagen återvänder en av världens tre bästa art directors – Simon Higby – till DDB Stockholm. Därmed stärker byrån sitt kreativa team ytterligare. Sejouren i Danmark har varit lyckosam för Higby som vid sidan av sidan av arbetet på reklambyrån skriver för både Forbes och Huffington Post.


Ämnen i artikeln:

Jerker FagerströmDDBDDB Stockholm

Engelsmannen Simon Higby kom till DDB Stockholm 2006. Han har haft flera stora kunder och vunnit en rad tunga priser, bland annat 15 Cannes Lions, Cyber Grand Prix och DDB-nätverkets första Titan-lejon någonsin.  

Det senaste året har  Higby även läst en Executive MBA vid Berlin School of Creative  Leadership.

– Det har varit en fantastisk tid på DDB Köpenhamn för människorna där är i absolut toppklass! Vi anställde många nya unga kreatörer, etablerade en hårt arbetande och rolig kultur, vilket ledde till att vi i somras gjorde vårt bästa resultat i Cannes någonsin, då vi vann tre lejon, säger Simon Higby.

Nu är han glad över att vara tillbaka på DDB Stockholm.

– Att  börja på DDB Stockholm var ett utmärkt beslut, ett av de bästa jag har  fattat under min karriär. Jag har saknat byrån så det är väldigt roligt  att vara tillbaka! Jag ska göra mitt absolut bästa och förhoppningsvis  också inspirera andra och ”lead by doing”, säger Simon Higby.

Han har tidigare rankats som en av världens tre bästa art directors av  undersökningen Big Won. Och DDB:s  nyblivne creative director Jerker Fagerström låter belåten.

– Simon har varit saknad och vi är väldigt glada att ha honom tillbaka. I och med Simons återkomst samtidigt som Magnus (Jakobsson) och Fredrik (Simonsson) för första gången på länge kan fokusera hundra procent på kreativ utveckling har vi på kort tid stärkt vår kreativa kapacitet rejält, säger Jerker Fagerström.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.