Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hilanders drabbas av ytterligare avhopp

Publicerad: 1 februari 2012, 08:58

Hilanders vd Peter Füle.

Malin Wikerberg, kreativ chef på Hilanders Kitchen, hoppar av sitt uppdrag. Även projektledaren Linda Renulf lämnar bolaget. Duon ska starta en ny byrå i Malmö, skriver Sydsvenskan.


Ämnen i artikeln:

HilandersPeter Füle

Som Resume.se tidigare berättat har Hilanders drabbats av en uppsägningsvåg. Sex personer har valt att säga upp sig från bolaget. Dessa är följande: Mark Drake, Ulrika Rudqvist, Kristin Hedengren, Micaela Abreu, Lotta Nilsson och Pär Bergkvist.

Därtill kan även nämnas att kreatörsduon Martin Stadhammar och Sten Åkerblom lämnat företaget, men byråns vd Peter Füle har meddelat att de två sistnämnda rör en del av en planerad omorganisation.

Men nu står det alltså klart att ytterligare två personer väljer att lämna Hilanders. Enligt Sydsvenskan har cd:n för Hilanders Kitchen, Malin Wikerberg, valt att lämna bolaget.

Här kan också nämnas att hon började på byrån så sent som i augusti. Som om detta inte vore nog har även projektledaren Lina Renulf valt att lämna företaget, enligt Sydsvenskan.

Duon ska starta en egen byrå i Malmö. Tonvikten ligger på kampanjer och övergripande koncept, medan man plockar in specialister på webb och digitala medier.

Främsta konkurrenten blir The Fan Club, enligt duon själva.

Den nya byrån ska även samarbeta med United Media Group, som har öppnat kontor i Malmö.

Malin Wikerberg har sedan tidigare erfarenhet av att arbeta på byråer som The Fan Club och McCann i Malmö.

Hon har även arbetat på Mother i London och King och Hjärtsjö i Stockholm.

Linda Renulf har ett förflutet hos Valentin & Byhr i Göteborg, EF Education i Schweiz och Nestlé i Singapore.

Resume.se har sökt Hilanders vd, Peter Füle, för en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

HilandersPeter Füle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.