Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hilanders lägger ned i Malmö

Publicerad: 20 november 2012, 09:57

Hilanders försvinner från Skåne – regionen där byrån grundades. Verksamheten koncentreras istället till Stockholm. 10 personer har blivit varslade om uppsägning.


Ämnen i artikeln:

Springtime-IntellectaHilanders

Hilanders har under en längre tid drivits med stora underskott. Framförallt är det byrån i Malmö som har gått dåligt, enligt den nytillträdda vd:n Christina Karlsson Kazeem.

Nu tar ägaren Intellecta krafttag och beslutar sig för att skrota den skånska delen av byrån. 10 anställda har blivit varslade om uppsägning. Nu inleds mbl-förhandlingar.  
– Vi tittar på olika lösningar. En är att några flyttar till Stockholm. En annan är att de fortsätter jobba med oss på frilansbasis, säger Christina Karlsson Kazeem.

Hur många som kommer att jobba kvar på Hilanders efter nedläggningen i Malmö är oklart. De räknar dock med att stänga ned och släcka lampan under januari månad.  
– Jag vill att arbetsgrupperna ska kunna fortsätta jobba med kunderna även efter att vi har stängt kontoret. De flesta uppdragsgivarna har sagt att de vill fortsätta arbeta med samma personer, säger hon.

Riskerar ni att tappa kunder på det här?
– Ja, den risken finns ju alltid.

Enligt Christina Karlsson Kazeem går Stockholmskontoret bra i dag. Därför vill de fortsätta utveckla byrån från huvudstaden.  
– Men vi ska värna om vår historia — att vi är sprungna ur den skånska myllan.

Under 2011 gjorde Hilanders en rörelseförlust på 15 miljoner kronor vid en omsättning på 36,8 miljoner kronor.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.