Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hilanders slåss om vindkraftsjätte

Publicerad: 23 september 2010, 12:07

Som Resumé tidigare har rapporterat letar danska vindkraftsjätten Vestas lokala byråer för Vestas Offshore och Vestas Northern Europe. Nu är shortlisten klar och Hilanders är med och fajtas med två danska byråer.


Sedan november förra året är Saatchi & Saatchi global huvudbyrå åt Vestas, men vad man nu letar efter är lokala byråer som med utgångspunkt från Vestas globala varumärkesstrategi kan utveckla kampanjer utöver det vanliga. Som byråvalskonsult använder man Hestbaek Consult.

Och nu står det alltså klart att svenska Hilanders har gått vidare till shortlist. Här ska man tampas med danska Cross Border Communications samt danska Kernel Global.

Hilanders vd, Ulf Strömqvist, jublar:
- Jag fick beskedet igår eftermiddag och det är fantastiskt kul så jag har varit latent glad sedan dess, säger han.

Såvitt han har förstått har mängder av byråer pitchat och han tycker att uppdraget passar Hilanders som hand i handske. Detta då mycket fokus ligger på B2B, starka internationella kopplingar samt kopplingar mellan Sverige och Danmark. Dessutom är Vestas ett starkt varumärke:
- Vi har ett nära samarbete med Bysted i Danmark och har satt ihop ett starkt team. Så vi ska göra allt för att vinna, säger Ulf Strömqvist.

Hur mycket avtalet är värt vet han inte, men han räknar med att det rör sig om ett omfattande uppdrag:
- Man talar inte pengar i pitcher, men jag har följt Vestas offshore-satsning och man satsar ju hårt. Sedan vet jag ju inte riktigt hur man kommer att arbeta med reklam kring offshore-verksamheten, säger han.

Innan shortlisten hade följande byråer, förutom de tre som nu är på shortlist, gått vidare:
Danska 727 Communication, brittiska Banner, danska Blue Business, danska Masters och danska Simpatico.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.