Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hilanders varslar tre

Publicerad: 17 mars 2009, 10:43

Hilanders varslar tre personer. Samtidigt flyttas fokus mot det digitala där byrån snart hoppas kunna knyta till sig nya medarbetare.


Ulf Strömqvist

– I samband med flytten till Malmö kommer sannolikt två till tre stycken få lämna oss. Men något beslut är inte fattat än, säger Ulf Strömqvist, vd på Hilanders.

Varför tvingas ni säga upp?
– I Malmö kommer det att bli en koncentration av två enheter och då kommer ett par på originalsidan att få gå. Det handlar också om en utveckling från det analoga till det digitala och vi kommer att behöva stärka upp på den digitala sidan istället. Totalt sett blir vi inte så många färre.

Hilanders hoppas på samma byråintäkt som förra året och har budgeterat för 58 miljoner kronor, vilket är i nivå med 2008. Samtidigt har byrån liksom alla andra i branschen känt av de sämre tiderna. Eon och Citibank har båda sagt upp avtalet med byrån och Strömqvist säger att en del av deras stora industrikunder har gjort vissa neddragningar i budgeten.

– Vad det gäller Eon så kommer vi att jobba med dem hela 2009 så det har inte påverkat alls. Citibank var en rolig kund men ekonomiskt så har Citibank inte betytt så mycket i intäkter. Men vi känner av att det har varit nerdragningar hos några stora industrikunder. Samtidigt har nykundsutfallet varit bättre de första månaderna 2009 än samma period tidigare år.

Bland nya kunder syns ABB, Securitas Direct och Perstorp.

Vilka industrikunder har dragit i handbromsen?

– Det vill jag inte kommentera av hänsyn till dem. Allt handlar om en balansgång mellan nykundsvolym och de nerdragningar som de nya tiderna ger. Jag tror att vi kommer att klara oss bra. Vi har en förhoppning om att det ska gå som vi har budgeterat och då gör vi inte ett sämre år än 2008.

Hilanders tittar på att anställa en web-ad och projektledare.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.