Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hilanders värvar från Ehrenstråhle

Publicerad: 3 september 2010, 13:11

Hilanders storsatsar i Stockholm och rekryterar. Från värsta konkurrenten Ehrenstråhle kommer mångfaldigt belönade ad:n Bertil Timan, som tar med sig storkunden Mirka.


Ämnen i artikeln:

HilandersEhrenstråle

truetrue2020-09-10T15:11

Webbstrategen Peter Simons och ad:n Bertil Timan – två tunga namn som nu lämnar Ehrenstråhle för värsta konkurrenten Hilanders.

Hilanders har anställt fyra personer till Stockholmskontoret. Niklas Karlsson, copy, kommer från Partners i Karlstad, och Kristin Hedengren, administration, från Nordic Light Hotel. Men de fräckaste fjädrarna i hatten kommer från den främsta konkurrenten Ehrenstråhle BBDO: Peter Simons, webbstrateg, och Bertil Timan, mångfaldigt belönad ad.
– Det är en mycket medveten rekrytering som känns som hand i handske, säger Ulf Strömqvist om byråns nytillskott.

Dessutom tar Ehrenstråhlemedarbetarna med sig den finska kunden Mirka
– Det är en stor och kraftigt växande kund, säger Ulf Strömqvist.

Bertil Timan har varit på ­Ehrenstråhle i 14 år och har under sin tid på byrån vunnit sammanlagt 775 watt i 100-wattaren åt byrån, vilket enligt honom själv är 45 procent av de watt som ­Ehrenstråhle har vunnit i tävlingen under den tid som han har jobbat där.
– Hilanders har gjort ett fantastiskt jobb. Det är den b2b-byrå som har utvecklats bäst under 2000-talet. Jag blev väldigt glad när Ulf ringde mig och frågade om jag ville börja, säger Bertil Timan.

I helgen blev det klart att även Peter Simons från ­Ehrenstråhle går till Hilanders. Det blev en överraskning för Martin Kubu, vd för Ehrenstråhle:
– Att Bertil skulle sluta har varit klart sedan i somras. Det här med Peter kom lite plötsligt. Därför rekryterar vi nu. Det är bara att önska dem lycka till.

Hilanders Stockholmskontor har i dag 15 medarbetare men går in i en tillväxt fas:
– Målsättningen är att vara 20 personer med god beläggning vid halvårsskiftet 2011, säger Ulf Strömqvist.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

HilandersEhrenstråle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.