Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hiphopduo och Kommunal vill lyfta mammorna

Publicerad: 18 maj 2015, 14:03

– Vi behöver hitta nya vägar för att påverka politiken. Då krävs det äkthet i det vi gör, säger Cecilia Eklund, opinionsansvarig på Kommunal.


Ämnen i artikeln:

Great BeyondKommunal

Kampanjen #MINMAMMA som lanseras i dag är ett samarbete mellan fackförbundet Kommunal, hiphopduon Mohammed Ali och skivbolaget Redline. Av ett pressmeddelande framgår att syftet med kampanjen är att väcka engagemang hos nya grupper och sätta fart på politiken.

– Vi är med och gör den här kampanjen för att det jämställda Sverige är en bluff. Varför ska våra mammor, undersköterskan och kokerskan, ha sämre villkor bara för att de är kvinnor? Det är dags att politiken väljer välfärden och levererar politik som stöder våra mammor i deras kamp för bättre villkor, säger Mohammed Ryback, artist i hiphop-duon Mohammed Ali.

Hiphopduon och deras skivbolag har haft en aktiv roll i utformningen av kampanjen. Medverkande i filmen är, förutom Mohammed Ryback och Rawa Ali, deras mammor Shukri Rybak och Nasik Aziz. Shukri Rybak arbetar som undersköterska och Nasik Aziz som kokerska – de är båda medlemmar i Kommunal.

– Vi är stolta över att samarbeta med Mohammed Ali/Redline. Vi behöver hitta nya vägar för att påverka politiken. Då krävs det äkthet i det vi gör, att mammorna som är våra medlemmar ställer upp är helt fantastiskt, säger Cecilia Eklund i en kommentar.

Byrå: Great Beyond
Filmproduktion: Tiny Empire

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Great BeyondKommunal

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.