Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hisnande framgång för katter i fallskärm

Publicerad: 19 november 2012, 13:25

Åkestam Holsts kampanj för Folksam har fått stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. Kampanjen är en del av Folksams koncept "För allt du bryr dig om" som lanserades 2010.


Ämnen i artikeln:

FolksamÅkestam Holst

Folksams nya kampanj består till största del av två filmer. De har  spridits i en rasande takt både i Sverige och utomlands. I en av  filmerna får man se fallskärmshoppande katter. Den filmen har, inte helt  oväntat, väckt ett väldigt intresse. Just nu har filmen visats närmare 500 000 gånger  på YouTube och uppmärksammats av bland annat CNN och Discovery Channel i  Kanada.

Johan Landin, som är en av kreatörerna bakom filmen, berättar att  uppmärksamheten på den internationella arenan antagligen beror på att  filmen väcker starka känslor. Det är något man gärna vill dela med sig  av, vilket kan vara en förklaring till den stora spridningen.

– Jag tror att det är en kombination av att filmen är så väldigt vacker,  har härlig musik och att en del faktiskt tror att katterna har hoppat  fallskärm på riktigt. Med filmsekvensen där två kattassar möts i high  five så trodde vi att de flesta skulle förstå att det är en trick-film,  säger Lena Strand, marknadschef på Folksam.

Uppståndelsen kring filmen var inte förväntad. Lena Strand berättar att de  visste att kattfilmen var känslomässigt stark. Men i en värld full av  animationer och trickfilmningar så trodde de inte att  överraskningseffekten skulle bli så otroligt stor.

– Vi visste när vi var klara att filmen hade en stor spridningspotential  men ett sådant här positivt genomslag kan man ju aldrig spekulera i  eller förvänta sig, säger Johan Landin.

– Vi är engagerade i det som våra kunder bryr sig om, så det är roligt  att en film som är tillägnad våra kunder uppmärksammas så mycket. Som  ett svenskt försäkringsbolag känns det helt fantastiskt att vår  reklamfilm på en vecka fått en så stor spridning över hela världen,  säger Lena Strand.

Blanca Sjöstedt

Ämnen i artikeln:

FolksamÅkestam Holst

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.