Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

HIV-kampanj provocerar konservativa politiker

Publicerad: 1 december 2016, 14:59

TBWA Paris kampanj på uppdrag av franska regeringen ska uppmärksamma World Aids Day. I en region har politikerna blivit så provocerade att de startat en motkampanj.


TBWA Paris kampanj för organisationen AIDES syftar kring att bryta stigmat och uppmärksamma fördomarna mot HIV och Aids. Enligt en undersökning från organisationen har 49 procent upplevt diskriminering til följd av sin hiv-status.

Inför "World Aids Day" som äger rum i dag den 1 december lanseradesprintkampanjen "Revelation". De närgångna bilderna innehåller flera nakna par, där den ena parten är hiv-positiv som för vidare sina kunskaper inom något område, men inte för viruset vidare till sin partner.

Annonserna bär budskapet: "HIV-positiva människor under behandling har mycket att föra vidare. Men inte HIV."

Fotograf bakom kampanjen är Mathieu César, som tidigare arbetat med kampanjer för bland annat Louis Vuitton, Harper's Bazaar och brittiska Vogue.

Inte oväntat har kampanjen väckt starka reaktioner. Inte minst i Béziers, en konservativ region i södra Frankrike. Här gjorde de styrande politikerna en motkampanj med ett påklätt, vitt, hetrosexuellt par. Det skriver AdWeek.

Budskapet lyder: "Att älska varande. Ge något till varandra Ge allt" och  "Kärlek skyddar man.".

I det katolska Frankrike röstade väljarna så sent som några år sedan ja till samkönade äktenskap.

För några veckor sedan blev en annan kampanj som uppmanade homosuexuella män att skydda sig mot HIV vandaliserad. Även den kampanjen, med den franska folkhälsomyndigheten som avsändare, väckte politisk debatt. Marisol Touraine minister för sociala relationer visade då öppet sitt stöd för kampanjen. Fotografen bakom den kampanjen var svensken Anton Renborg.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.