Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hockeyikonen lovar finsk revansch i Rosa Bandet-kampanj

Publicerad: 12 oktober 2012, 14:21

McCann Helsingfors har Rosa Bandet som kund. Inför årets kampanj gör man en extra satsning för att få fler män att köpa Rosa band och stödja bröstcancerforskningen. Med i kampanjen finns den finska hockey-ikonen Teemu Selänne som lovar att ge nationen revansch efter den snöpliga VM-förlusten mot Sverige 2003.


Ämnen i artikeln:

McCannMcCann Helsinki

Det högsta målsättningen i år är att sälja 100.000 Rosa band. Som inspirationskälla för både kvinnor och framför allt män använder arbetsgruppen den finska ishockeystjärnan Teemu Selänne.

Hockeyikonen deltar i kampanjen genom att retas med alla finländare som fortfarande surar över den ödesdigra ishockeymatchen 2003, då Tre Kronor vann över de finska lejonen med 6-5. Detta efter att ha haft ledningen med 5-1 i Hartwall Arena i Helsingfors.

I kampanjen, som både går med reklamfilm, annonsering och digitalt, lovar  Teemu Selänne att "rätta till" hockeresultatet från 2003, ifall man lyckas sälja 100.000 rosa band i år. På detta sätt hoppas man inspirera rekordmånga finska män att köpa ett rosa band i år.

– Årets finska Rosa Bandet-kampanj har temat "Otroliga saker händer". Utgångspunkten är att ju fler Rosa Bandet som säljs, desto fler otroliga saker kommer att hända", säger Jyrki Poutanen, creative director på McCann Helsinki.

kampanjsajten tar man upp man en rad olika osannolika saker som kommer att hända ju fler band man lyckats sälja i.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

McCannMcCann Helsinki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.