söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon är Guldäggets juryordförande 2018

Publicerad: 27 november 2017, 11:47

Malin von Werder, till vardags cd på Garbergs Malmö, leder Guldägget nästa år. Foto: Hanna Skog

Komms val av juryordförande för Guldägget i år är Garbergs Malmös creative director Malin von Werder.

Ämnen i artikeln:

GuldäggetJuryMalin von WerderGarbergsReklam

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Malin von Werder är utbildad på Beckmans Designhögskola där hon tog examen år 1996. Därefter har hon varit på Paradiset DDB, samt byrån Mother i London. År 2004 gick Malin över till Garbergs och efter 10 år i Stockholm gick flyttlasset till Malmö för att starta Garbergs Malmö. I dag är hon creative director på byrån.

Så här kommenterar hon förtroendet att bli juryordförande för Guldägget 2018:

– Det är en utmanande uppgift att vara en bra kommunikatör idag, när digitalisering och globalisering med blixtens hastighet sätter nya regler och nya möjligheter för vår bransch. Detta, tillsammans med en omvärld som mer än någonsin påverkar oss som jobbar med kommunikation och de som konsumerar den. Det är en spännande tid! Jag är oerhört hedrad över att få vara ordförande 2018, och hoppas på att kunna vara med och bidra till vettiga, prestigelösa och ifrågasättande diskussioner. Guldägget är mer än en tävling i reklam. Det är ett tillfälle att bevisa att innehåll och kommunikation som inte blir bortvald är den som är mest effektiv.

Linda Nilsson, tävlingsansvarig för Guldägget.

– Malin har gedigen juryerfarenhet och dessutom är det väldigt roligt att få se en person från Malmö axla rollen som juryordförande. Vi är övertygande om att Malin kommer göra ett fantastiskt jobb med att leda och inspirera juryn i arbetet med att utse den allra bästa kommunikationen från år 2017.

Malin von Werder har själv vunnir tre Guldägg och fyra Silverägg, Hon har också varit kategoriordförande i Guldäget vid två tillfällen. Hon har också suttit juryn i internationella tävlingar så som Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx och ADCC.

– Jag skulle vilja att årets jury tänker på att kreativitet och kunskapen av att skapa emotion är nutidens guld. Och vårt vapen mot robotar och algoritmer (som än så länge saknar den förmågan). Det är en av de viktigaste kvaliteter vi människor har. Därför är Guldäggets kriterier som idéhöjd och hantverk något jag vill lyfta främst.

Guldäggets juryordförande utses av Sveriges Kommunikationsbyråers styrelse. Inlämningen till Guldägget öppnar den 6 december 2017, med deadline den 24 januari 2018. Guldäggsgalan går av stapeln den 19 april på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev