Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon blir NOA:s talangscout

Publicerad: 21 januari 2014, 08:29

Digge Zetterberg Odh till Noa.

Digge Zetterberg Odh, tidigare ansvarig för internationella relationer på Berghs, har rekryterats till nya reklambyrånätverket The North Alliance, NOA. Där får hon titeln titeln Head of Talent and Promotion. En av uppgifterna: Rekrytera toppnamn till byråerna i nätverket.


Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusThomas HøgebølGöran ÅkestamDigge Zetterberg OdhNoaThe North AllianceÅkestam HolstGreat Works

Resumés reklambloggare Digge Zetterberg Odh, med ett förflutet som Guldäggsgeneral på Komm, har arbetat på Berghs de senaste tre åren. Strax före jul kom beskedet att hon byter jobb, men inte vilket det nya var.

Det kan hon dock berätta nu, i samband med att Resumé berättat att Åkestam Holst och Great Works köps upp och blir en del av Thomas Høgebøls nya nordiska nätverk –  The North Alliance, NOA.

–      Thomas kontaktade mig i våras när jag var föräldraledig. Jag hade inte tänkt att sluta på Berghs, men det var ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, säger Digge Zetterberg Odh till Resumé.

–      Det här är ett väldigt spännande projekt. Det är ju inte så att det kommer in en stor jätte och köper byråer, utan det här är något som byggs från grunden.

Vad innebär din titel Head of Talent and Promotion?

– Jag kommer att jobba med att hitta bra folk till byråerna inom nätverket, se vilka byråer som på sikt kan vara aktuella för nätverket, och ordna interna praktikprogram. Dessutom kommer jag att arbeta med interna samarbeten mellan byråerna, pr-relationer, omvärldsbevakning och närvaro på reklamtävlingarna, säger Digge Zetterberg Odh.

Har du några drömnamn på önskelistan?

–      Det finns en massa intressanta personer, så klart.

Digge Zetterberg Odh kommer att jobba i den lilla gruppen på holdingbolaget, och i hennes nya jobb ingår en hel del resor.

– Jag kommer att cirkulera. Jag kommer att vara en del hos Åkestam, en del hos Great Works, men också i Norge och i Köpenhamn, säger Digge Zetterbergh Odh.

Det är första gången du jobbar i byråvärlden, du har ju stått lite utanför tidigare. Hur ser du på det?

– Det var nog oundvikligt – det här är ett steg i rätt riktning, även om min tjänst är hos holdingbolaget.

Thomas Høgebøl är nöjd med rekryteringen.

– Vi behövde en person med det rätta kontaktnätet. Digge känner till många duktiga personer och aktörer generellt, och hon kommer därför att spela en viktig roll i vidareutvecklingen av Noa-familjen, säger han.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.