Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon blir ny vd på Systembolaget

Publicerad: 23 januari 2009, 09:50

Magdalena Gerger marknadsdirektör på Arla blir ny vd på Systembolaget. Hon efterträder Anitra Steen som går i pension i maj,


Ämnen i artikeln:

ArlaSystembolaget

Magdalena Gerger.

Magdalena Gerger kom till Arla 2005 och har titeln senior vice president med ansvar för området marknad och innovation i Norden. Hon har ett förflutet inom Nestlé och Procter & Gamble. Hon sitter också i Ikeas styrelse.

– Vi har alla en relation till Systembolaget som ger svensk alkoholpolitik ett ansikte. Det känns oerhört spännande att vara en del av företagets fortsatta utveckling, säger Magdalena Gerger i en kommentar och fortsätter:
– Systembolaget är ett välskött företag med ett viktigt uppdrag i att både ta ett socialt ansvar och samtidigt ge god service. Jag är imponerad över hur man lyckats kombinera de båda delarna, fortsätter Magdalena Gerger.

Fakta: Magdalena Gerger

Ålder: 44 år
Familj: Gift och två barn
Intressen: Friluftsliv, skidåkning, matlagning och fotografering.
Bor: Stockholm
Tidigare arbeten: 2004, Futoria AB, eget konsultföretag. 2000-2003 Nestlé, chef kaffedivisionen/detaljhandelsprodukter. 1998-2000, ICI Paints, marknadsdirektör. 1996-1997, Proctor & Gamble, marknadsdirektör, Tampax. 1990-1996, Diageo LTD, internationellt operativt ansvarig för bland annat försäljning och marknadsföring, bland annat Häägen-Dazs.
Utbildning: Civilekonom, Handelshögskolan, Stockholm samt ledarskapsprogram i Ruter Dam.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

ArlaSystembolaget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.