Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon har Absolut kontroll

Publicerad: 16 mars 2012, 16:09

Lotta Brugge lämnar inget åt slumpen.

Perfect Fools nya globala produktionschef Lotta Brugge, rekryterad från Absolut, går upp 05.30 varje morgon och ger sig ut för en powerwalk.
Hon kör militärträning, är enormt strukturerad på jobbet och minns den galna tiden på Spray med glädje, trots att hon var nära att bränna ut sig.
– Baksidan var att vi jobbade oerhört mycket så jobbet blev vårt liv, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsAbsolut Vodka

42-åriga Lotta Brugge har ett långt förflutet inom kommunikationsbranschen.

Hon  har bara hunnit arbeta fem dagar på sin nya tjänst som  produktionsansvarig vid den internationella kreativa studion Perfect  Fools som har kunder som Converse, Swarovski, Nikon och Unibet.

Varumärken  som redan är välkända för den breda massan och vill ha något utöver det  vanliga för att skapa extra uppmärksamhet. Och det är alltså här som  Perfect Fools kommer in i bilden.
– Vi gör aldrig något som har  gjorts tidigare, utan det måste vara något nyskapande. Min främsta roll  blir att vidareutveckla våra producenter. De är jätteduktiga, men alla  är inte så erfarna, säger Lotta Brugge.

Hon får till en början sju  personer som hon ska ansvara för och hon rapporterar direkt till vd och  har även en plats i ledningsgruppen.

Hon kommer närmast från en roll som senior chef för interaktiva lösningar vid The Absolut Company:
–  Jag ville skaffa mig ett kundperspektiv. För mig är det viktigt att ha  erfarenhet från båda sidorna om man ska göra ett bra jobb, säger Lotta  Brugge.

Hon har även tillbringat fem år som Executive  Account-Manager vid McCann-ägda MRM Starsky samt även jobbat på bolag  som Lowe Tesch, där hon ansvarade för Saab-kontot i 2,5 år.

Lotta  Brugge inledde sina studier med att läsa en ettårig utbildning i  systemvetenskap. Hon läste sedan den internationella  marknadsföringslinjen vid Mälardalens Högskola.

Här ingick även utbildning i Tyskland och det var också då som hon fick smak för det här med internationella miljöer:
–  Vi har exempelvis en kille från Mexico City och en annan från  Frankrike. Jag tycker att internationella miljöer känns spännande, säger  Lotta Brugge.

Perfect Fools har idag 35 medarbetare i Sverige och 5 i Amsterdam. 85 procent av kunderna är stora internationella varumärken.

Det  svenska kontoret jobbar i nära samarbete med Amsterdam-kontoret, men  när det gäller den renodlade produktionen sköts allt ifrån Stockholm.

Lotta  Brugge arbetade flera år på Spray/Razorfish en gång i tiden. Där var  det highlife, men höll på att sluta riktigt illa.

Hon håll på att gå in i  väggen:
–  Jag kommer aldrig att glömma tiden på Spray och jag  har fortfarande kvar många av vännerna från dess. Vi blev lite som en  familj och gjorde galna resor till Marocko och Las Vegas, men baksidan  var att vi jobbade oerhört mycket så jobbet blev vårt liv, säger hon.

Hur var de egentligen med de beryktade Spray-girafferna?
– Jo, de var mysiga, säger Lotta Brugge.

Idag har hon lärt sig att man måste ha ett bra liv utanför jobbet för att kunna göra ett riktiga bra jobb i sitt arbete.

Hon är visserligen fortfarande en driven person under veckodagarna, men hämtar kraft med familjen under helgerna:
–  En middag för vänner med mig och min familj bokas ofta dagen innan  eller kanske till och med bara två timmar före middagen. Ytterst handlar  det om att känna efter om man orkar med, säger Lotta Brugge.

Hon är precis på väg till fjällen, vilket alltid är ett favoritresemål.  Hon är också förtjust i skärgården.

Och att hon ändå har många järn i elden trots att familjen tar det relativt lugnt på helgerna är nog ett understatement.

Hennes  mobiltelefon väcker henne klockan 05:30 varje morgon och då ger hon sig  ut för en powerwalk en halvtimme.

Hon kör också militärträning vid  Tantolunden eller Lill-Jansson-skogen utanför Östermalms idrottsplats.

Här handlar det om att använda bildäck som styrketräning eller att lyfta varandra. Hårda bud i Mellerud med andra ord:
–  Förr tränade jag mycket yoga, aerobics och dans, men jag föredrar  militärträning eftersom den sker utomhus, säger Lotta Brugge.

Hon  och hennes man, som är vd för Search Integration, befinner sig mitt i  karriären och eftersom de har så pass hektiska scheman under  veckodagarna tar man hjälp för att hämta barnen två gånger per vecka.

Du  säger att Perfect Fools aldrig gör något som har gjorts tidigare. Men  man säger ofta intet nytt under solen. Hur ser du på det?
– Jo,  men vår målsättning är hela tiden att ta fram nyskapande kommunikation.  Vi bygger den på avancerad teknik, design och storytelling och det  handlar inte bara om digitala produkter, utan även fysiska  installationer, säger Lotta Brugge.

Perfect Fools firar  10-årsjubileum i mars. Nyligen hade bolaget en ytterligare anledning  att fira i och med att dess Twitter-race-kampanj för Euro RSCG Amsterdam  utsågs av Adage till en av de tio allra främsta kampanjerna inom  sociala medier, medan Canvas Experiment för Converse var bland de 10  bästa globalt enligt både Creativity och Creative Review.

En annan  uppmärksammad kampanj är den som byrån har genomfört ihop med finska  Hasan & Partners kring ett interaktivt café som kan styras via  mobilen.

Lotta Brugge tror ändå att hon kan tillföra en hel del till byrån i och med hennes breda erfarenhet:
–  Jag förstår kunders behov, jag är van att driva projekt och jag tror  att jag har rätt förutsättningar för att coacha producenterna och få dem  att bli än mer seniora, säger hon.

Hur ser du på internets påverkan under de senaste åren?
–  Perfect Fools vill inte tala om internet, utan vi pratar hellre om  inspirerande kommunikation där vi löser kundens problem. Om detta sedan  sker i digital eller fysisk form vet man inte från början, säger Lotta  Brugge.

Ni planerar inte så mycket på helgerna, utan tar dagen som den kommer. Men hur är det med din planering på jobbet?
– Jag är otroligt strukturerad där. Man kan väl lite skämtsamt säga att jag har absolut kontroll, säger Lotta Brugge.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsAbsolut Vodka

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.