Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Hon har en fräsch kvinnlighet"

Publicerad: 21 september 2010, 12:10

Inför Gina Tricots Tysklands-lansering: Nu har brasilianskan Emanuela de Paula fått sällskap av en blond belgisk modell – Jessica Van Der Steen. – Hon bidrar med en fräsch kvinnlighet som vi fastnat för, säger Gina Tricots marknadschef Victor Appelqvist till Resume.se.


Ginatricots nya modell. Foto: Ginatricot.

Resume.se avslöjade tidigare i höstas att Gina Tricot tar in en blond modell inför Tysklands-lanseringen.

Den svenska klädkedjan som också finns i Norge, Finland och Danmark förbereder nu storsatsningen på den tyska marknaden med massiv marknadsföring. Den 1 oktober öppnas den första Gina Tricot-butiken på tysk mark, i Köln. Dagen efter slås portarna upp för butiken i Düsseldorf.

Gina Tricot fördubblade i fjol vinsten till 352 miljoner kronor och försäljningen ökade med 42 procent.

Den blonda modellen som den brasilianska Emanuela de Paula får sällskap av heter  Jessica Van Der Steen. Enligt vad Resume.se erfar ville Gina Tricot ha en blond modell lagom till etableringen i Tyskland.

– Vi har under hösten valt att parallellt tillsammans med Emanuela använda den belgiska modellen Jessica Van Der Steen. Jessica kompletterar Emanuela i höstens kampanjer och bidrar med en fräsch kvinnlighet som vi fastnat för. Tillsammans tycker vi att de levererar vårt modebudskap på ett mycket bra sätt, säger Victor Appelqvist.

Han förnekar att Emanuela de Paula inte fungerar för den tyska marknaden.
– Emanuela de Paula är fortfarande vår huvudmodell.

Hur har det fungerat med Emanuela de Paula som modell?
– Väldigt bra, vi är väldigt nöjda med henne.

Tidigare hade Gina Tricot den norska modellen Pernille Holmboe, men när hon blev gravid bytte klädkedjan till Emanuela de Paula.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.