Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon lämnar F&B för New York

Publicerad: 23 september 2014, 15:36

Ulrika Karlberg testar vingarna på andra sidan Atlanten.

Copywritern Ulrika Karlberg slutar på Forsman & Bodenfors efter tre år på byrån. Nu flyttar hon till New York och Bull-White house.


Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Bull-White house är en mindre independent-byrå som startades av Matthew Bull, tidigare global kreativ chef inom Lowe-nätverket. Bland de största kunder återfinns det internationella uppdraget för ölmärket Corona. Inom kort ansluter Ulrika Karlberg som de senaste åren har arbetat på Forsman & Bodenfors Stockholms-kontor.

Vad är det främst som lockar?
– Det började av rent privata skäl, men det ska bli fantastiskt roligt och intressant att börja jobba på en byrå som Bull-White house. De är i ett spännande läge och det ska bli skitkul att få hoppa på i ett så tidigt skede och se vad jag kan göra där. Det vore lögn att inte säga att det ska bli kul att bo i New York också, så klart, säger hon.

Hur känner du inför att lämna F&B?
– Väldigt bitterljuvt. F&B är helt fantastiskt, både som arbetsplats och byrå. Jag började där direkt efter Berghs och man kan väl säga att de i princip lärt mig det mesta jag kan om att jobba med reklam. Bättre plantskola finns nog inte. Men efter tre år och givet var jag är i karriären känns det ändå inte orimligt att testa något nytt.

Vad är du mest stolt med under tiden på byrån?
– Jag är väldigt stolt över de grejor vi gjort för Preem och Coop de senaste åren. Och min allra första riktiga kampanj, för Svenska kyrkan. Det var ett väldigt roligt projekt som både blev och gick bra.

Ulrika Karlberg har tidigare praktiserat på BBH i New York och Garbergs i Stockholm. Vid sidan av jobbet drev hon tidigare den populära matbloggen "Blod, svett och svartpeppar".

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.