Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon lämnar – med fallskärm

Publicerad: 22 september 2014, 12:00

Anne Årneby

Anne Årneby är stolt över den renodling Rewir genomgått under hennes tid som vd. Trots avgångsvederlaget hävdar Anne Årneby att hon inte fått sparken och för en dialog i jakten på nytt toppjobb.


Ämnen i artikeln:

RewirAnne ÅrnebySpringtime-Intellecta

Anne Årneby lämnar över vd-posten till Johannes Bergh. Chefsrockaden kommunicerades i ett pressmeddelande i dag och enligt Anne Årneby är sortin odramatisk.

Hennes uppdrag från Intellectas styrelse var att renodla Rewir som en varumärkesbyrå – ett uppdrag som nu är slutfört.  

– Ni verkar leta efter problem som inte finns. När jag kom till Rewir hade byrån inte haft en vd på tre månader. Under tiden som har varit har Intellecta genomfört en renodling av hela verksamheten. I Rewirs fall handlade mitt uppdrag om att hitta en tydligare position som varumärkesbyrå utefter de förutsättningar som finns i dag, säger Anne Årneby till Resumé.

Renodlingen innefattar dels starten av eventbyrån Wow by Rewir i augusti 2013 och lanseringen av bolaget Unreel som är nischade på rörliga medier. Under Anne Årnebys två år och fyra månader som vd har byrån blivit betydligt mindre trots vunna uppdrag i KappAhl, Stockholm Stad och Oriflame som vilar på grund av situationen i Ryssland och Ukraina.

– Jag är stolt över att vi skapat vassa spetsbolag och det ska bli roligt att följa utvecklingen för dessa.  

Hur blir det för dig framöver, har du något avtal som hindrar dig att söka nya arbetsgivare?
– Nej, jag sitter inte i karantän. Jag är mitt uppe i en inskolning av min efterträdare och jobbar på Rewir fram till 1 oktober. Jag för ett par dialoger, men det är inget bestämt.

Du får ett avgångsvederlag från Rewir, någon som brukar ses som en indikation på att man blivit uppsagd. Har du fått sparken?
– Nej, jag har inte fått sparken. Jag lämnar eftersom jag fullföljt mitt uppdrag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.