Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon ska stärka Aegis Medias talangutveckling

Publicerad: 29 maj 2013, 21:00

Sabina Helmerson

Med Sabina Helmerson som ny HR-chef vill Aegis Media sätta ett tydligare fokus personalfrågorna. I hennes uppdrag ingår talangutveckling i de nordiska länderna. En central del av den omorganisering som pågår i koncernen för att skapa en stark nordisk region.


Ämnen i artikeln:

Aegis

Sabina Helmersons uppgift blir att attrahera, behålla och utveckla talanger i de nordiska länderna. Hon kommer närmast från en position som HR-partner hos YIT Sverige AB och var innan dess HR-chef i hotellbranschen.

– På Aegis Media, är vi mycket fokuserade på att utveckla våra medarbetare och har därför ett brett utbud av talangsutvecklingsprogram. Vi kan särskilja oss på två saker: Människor och teknik. Sabina Helmerson kommer att ansvara för att vi är duktiga på människodelen, att vi hittar rätt talanger och samtidigt säkerställer att våra befintliga talanger stannar och utvecklas inom koncernen, säger Lars Bo Jeppesen, nordisk VD på Aegis Media.

Med värvningen av en nordisk HR-direktör sätter Aegis Media nu HR på den strategiska agendan för Norden. Ambitionen är att kunna flytta  och utnyttja talanger mellan positioner, byråer och landsgränser och därmed få till en optimal utväxling och kontinuerlig utveckling  av de anställda.

– Fördelen med att rulla ut vårt HR-program i hela Norden är att vi därmed har förmågan att flytta talanger och bygga kundteam tvärs över marknaden. Det ger naturligtvis bättre möjlighet att utnyttja resurser, men det innebär också att vi kan ge våra medarbetare de utmaningar dem efterfrågar, säger Patrik Gamryd, tf vd för Aegis Media-koncernen i Sverige .

Rekryteringen är en del av koncernens omorganisation. Nyligen hämtades Jacob Holm Kalkar hämtats från Carlsberg för att driva innovation i Norden och den danska vd:n för  digitala reklambyrån Isobar, Kasper Åkerlund, har blivit ansvarig för Isobar Nordic för att kunna bygga en stark region inom det digitala området.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aegis

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.