Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon tar över King

Publicerad: 29 september 2010, 07:33

Sunit Mehrotra kliver ned och satsar på sitt uppdrag som kundansvarig för byråns kunder. Ny vd blir Lina Söderqvist som sedan fyra år är projektledare på King.


Ämnen i artikeln:

KingLina SöderqvistSunit Mehrotra

Lina Söderqvist, Kings nya vd. Foto: Isabelle Ödesjö

Kings nuvarande vd och grundare Sunit Mehrotra fokuserar på sitt uppdrag som kundansvarig för alla byråns kunder. Det operativa arbetet som verkställande direktör lämnar han över till Lina Söderqvist.

– Sunit kände att det var dags att lämna över det operativa arbetet till någon annan. Och de valde mig för att de tycker att jag är bäst lämpad för jobbet. Vi är ett tajt gäng på 30 personer och det är som ett ständigt pågående grupparbete, säger hon till Dagens Industri.

Lina Söderqvist kommer att fortsätta leda projekt vid sidan av vd-posten.

Hon har en bakgrund från Handelshögsklolan i Göteborg, byrån Bengtsson & Ljungberg och sedan Leo Burnett i Stockholm. År 2006 började hon på King efter att ha drivit byrån Marrakech tillsammans med tre andra sedan 2001.

– Jag gillar att jobba på King och tänker driva byrån i samma anda som tidigare. Vi kan inte luta oss tillbaka bara för att lågkonjunkturen verkar vara över. Det finns alltid en utmaning att leverera på topp, säger Lina Söderqvist till DI.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.