Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon tar över Rodebjer

Publicerad: 17 februari 2011, 10:35

Efter en raketkarriär via MTG, jobb som tv-producent och senast global marknadschef på Gant tar Nina Lindvall, 33, över det hyllade klädföretaget Rodebjer. Designern Carin Rodebjer ska istället fokusera på det kreativa arbetet i företaget – att designa och utveckla kollektionerna samt varumärket.


Ämnen i artikeln:

Gant

Nina Lindvall. Foto: Jonas Norén.

Nina Lindvall, som tar över Carin Rodebjers vd-uppgifter, hämtas från Gant där hon varit global marknadschef. Lindvall är i grunden civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har bland annat även även arbetat på MTG som Management Trainee, samt varit tv-producent med eget produktionsbolag.

Nu ska hon ta Rodebjer ett steg vidare, och målet är att expandera.

– Det är en delikat uppgift och ett privilegium att få börja arbeta med ett varumärke som blivit så hyllat för sin design av både konsumenter och press, säger Nina Lindvall i ett presmeddelande.

Nyligen vann Carin Rodebjer ELLE:s pris som årets svenska designer.

– Att ha fått in en vd känns som en nystart. Nu kan jag göra det som jag alltid drömt om; lägga totalt fokus på att designa och utveckla kollektionerna samt varumärket, säger Carin Rodebjer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Gant

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.