Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hon valde nio byråer istället för en

Publicerad: 19 april 2013, 09:59

Sofie Lundberg.

Berghs-eleven Sofie Lundberg var osäker på vad hon ville göra på sin tvåveckors-praktik. Därför träffade hon nio byråer under "The Coffee Project".
– Jag blev förvånad över hur öppna människor var, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Berghs School of Communication

Det kan vara svårt att veta vad man vill göra i framtiden. Sofie Lundberg, som pluggar det ettåriga marknadskommunikations-programmet på Berghs, tillhör den skaran. När det nyligen var dags för två-veckorspraktiken valde hon därför att träffa flera byråer, istället för att som brukligt vara på en.
– Det kändes inte rätt att bara vara på ett ställe. Jag ville se mer. Jag frågade min skola om jag fick göra ett projekt istället och besöka flera ställen, både i Stockholm och i New York. Det tyckte det lät bra, och därefter kontaktade jag olika företag, säger hon.  

Sofie Lundberg har tidigare bott två år i den amerikanska meteropolen, och träffade där bland annat Mother och Google Creative Labs.  
– Man märkte att det var väldigt olika kulturer på olika byråer och företag. Det går ganska snabbt att avgöra om stämningen passar ihop med en själv. Jag blev förvånad över hur öppna människor var, och hur kul det tyckte det var att ses. Jag trodde att de skulle tycka det var jobbigt, säger hon.

Märkte du av någon skillnad i kultur mellan Stockholm och New York?
– Jag hade en bild av att New York skulle vara kallare och mer "business". Man tänker att det ska vara mycket hierarkier och så. Men de ställen som jag besökte kändes superöppna och folk var måna om att släppa in mig och snacka.

Något ställe du gillade extra mycket?
– Mother i New York kändes väldigt spännande. De har en väldigt annorlunda kultur utan hierarkier. De anställda byter plats varje vecka, så vd kan sitta bredvid vem som helst. Det var superspännande att vara där.  

Ser du någon nackdel med att inte vara på ett och samma ställe?
– Jag tycker inte det personligen. Jag fick inte jobba med något case, som jag kanske hade fått göra annars. Men för mig personligen gav det här mycket mer.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.