Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Honesty tappar i vinst efter ”experiment”

Publicerad: 7 februari 2014, 09:52

Walter Naeslund, vd Honesty.

UPPDATERAD Reklambyrån Honesty har gjort en liknande nettoomsättning som förra året – cirka 35 miljoner kronor – byrån har brutet räkenskapsår. Resultat efter finansnetto backar dock med drygt en miljon kronor till strax under 7 miljoner kronor. Honesty delar ut nära 5,1 miljoner kronor till Honesty Holding.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftNordnetPetrus KukulskiModeraternaHonestyWalter NaeslundMartin Marklund

Honesty beskriver at man har gjort en del ”experiment” under året med  roller, personal och organisation och att några har blivit ”kostsamma  men viktiga lärdomar och några fallit väl och varit nödvändiga för vår  fortsatta utveckling.”

Honesty uppger att lönsamheten har påverkats av försöken, men att den ändå är fortsatt ”god”.

– När man har en så pass hög effektivitet och därmed lönsamhet som Honesty  har är det klokt att återinvestera i byråns utveckling, och det har vi  gjort i år.  Jag ser det inte som att vi ‘tappar i vinst’ utan  som att vi gjort investeringar som kommer ge avkastning framåt,  sannolikt redan under innevarande verksamhetsår. Honesty har aldrig  varit bättre än nu, säger Walter Naeslund.

Honesty  redovisar en nettoomsättning på 34,8 miljoner kronor för det senaste  räkenskapsåret, vilket är nästan identiskt med året innan – 34,5  miljoner kronor.

Resultat efter finansnetto går från nära 8,1 miljoner kronor till strax under 7 miljoner kronor.

Honesty  har vunnit en rad nya kunder under det gångna räkenskapsåret –  alltifrån Jackpotjoy och Nordnet till Tibnor, Moderaterna i Stockholm  och Microsoft.

Byrån delar ut nära 5,1 miljoner kronor till sitt holding bolaget Honesty Holding  – Walter Naeslund, Martin Marklund, Emil Clase och Petrus  Kukulski är delägare.

Honestys holdingbolag har lämnat in sin rapport till Bolagsverket och fått den godkänd per den 5 februari.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.