Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hoppa över julen – bland det deppigaste han gjort

Publicerad: 22 december 2015, 14:53

David Sandström tycker Coca-Colas julfilm är fascinerade.

Foto: Montage.

DDB Stockholms vd David Sandström spenderar julledigheten på varmare breddgrader. Att stå över firandet tänker han inte göra om igen.


Ämnen i artikeln:

David SandströmDDB StockholmJul

Hur firar du jul i år?
– Få personer ogillar kyla och mörker i samma utsträckning som jag. Det har därför blivit en tradition att ta sig till sydligare breddgrader så snart jag kan ta semester.

Hur mycket alkohol är det ok att dricka på julafton?
– Personligen så tycker jag inte att jul och alkohol nödvändigtvis går hand i hand och dessutom så dricker jag väldigt sällan om det inte är fest. Å andra sidan gillar jag heller inte att berätta för folk vad de ska göra på sin fritid, så svaret får väl bli: kör på bäst ni vill.

Vad tycker du om Coca-Colas klassiska julfilm?
– Oavsett vad jag tycker om den så fascineras jag av hur oerhört mycket julmagi man kan skapa kring något så basalt som sockerläsk.

Årets julklapp är robotdammsugaren. Står den på din önskelista?
– Nej, inte än. Men att robotifieringen av mänsklighetens tråkigaste sysslor är årets julklapp tycker jag pekar åt rätt håll.

En pitch krockar med julfirandet vid Nacka-statyn. Hur gör du?
– Pitcher på julafton är värdelösa. Inte för att jag är upptagen vid Nackastatyn, utan för att det säger massor om kunden och hur den ser på ett byråsamarbete. Oavsett hur det går i pitchen så är samarbetet dömt att misslyckas. Kunder som förstår att en glad byrå är en engagerad byrå, vinner i längden.

Vilken person skulle du helst fira jul med?
– Jag skulle helst fira med min flickvän Tove och det kommer ju antagligen att gå i uppfyllelse, trots att hon är way out of my league.

Har du någon gång tänkt "nu skiter jag i allt" och lagt ner allt julfirande?
– Absolut, och jag har även testat det ett år. Hur vettigt det än verkar så är det bland det deppigaste jag har gjort. Där och då bestämde jag att det alltid blir jul, hur mycket jag än stör mig på att Åhléns redan börjar julpynta i slutet av september.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.