Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hoppade av efter bantningskrav

Publicerad: 8 oktober 2008, 09:04

Underklädesmärket Wonderbra valde engelska Katie Green som sin ”naturliga” modell. Nu har hon hoppat av efter att hon blivit uppmanad att banta.


Wonderbra sökte "naturliga" modeller. Valet föll på Katie Green. Sedan uppmanades hon att banta. Då valde hon att hoppa av som modell.

Det var för sin kampanj ”Because we're more than a handful” i Storbritannien som Wonderbra sökte ”naturliga” modeller med storlek D till G.

Över tusen kvinnor med rätt storlek sökte jobbet. Wonderbra gjorde en mosaik av alla inskickade bilder och satte upp mosaiken på stortavlor. Fotomosaiken bildade en bild på vinnaren - butiksbiträdet Katie Green, 175 centimeter, med 30F-storlek och storlek 38 för resten av garderoben.

Wonderbra rekommenderade henne att skriva på för modellagenturen Premier Model Management som bland andra har Kelly Brook i stallet.

På agenturen förklarade man att förutom den här kampanjen, som krävde sina kurvor, var den naturliga storleken för modeller 36. För att fortsätta borde hon banta tolv kilo.

– De sa att jag måste minska i vikt och bli som de andra modellerna – annars skulle karriären vara över så därför bestämde jag mig för att hoppa av. Jag vill inte offra min hälsa och lycka, säger Green till Brandrepublic.

Wonderbra har inte kommenterat den naturliga modellens avhopp.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.