Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Housestjärnans låt ska stoppa spridningen av HIV

Publicerad: 24 juli 2013, 11:53

Singeln "Love Yourself" är ett samarbete mellan Petter Wallenberg aka. House of Wallenberg och Jwl B från den amerikanska rapgruppen Yo Majesty. Videon lanserar genom ett samarbete mellan Stophiv-gruppen i Stockholms län och Universal Music.


Ämnen i artikeln:

Universal Music

I höstas väckte Jonas Gardells hyllade tv-serie "Torka aldrig tårar utan handskar" liv i hiv-frågan. Serien som sändes på SVT skildrade Aids-skräcken för 30 år sedan där bland annat statens informationskampanjer vred upp rädslan.

Situationen ser annorlunda ut i dag. Mediciner har avdramatiserat sjukdomen, men viruset sprids fortfarande. Män som har sex med män får ofta sin diagnos i 35 års-åldern. En aning förvånande om man ser till att de är gamla nog att minnas aidskrisen väl.  Det tror artisten Petter Wallenberg som själv tillhör den generationen.

– Man minns traumat och vill bara kunna släppa det nu. Men det är inte över. Idag handlar det dock inte om att vara rädd för sex, utan om att fortsätta ha kul, men vara medveten om riskerna och testa sig regelbundet, säger artisten.

Som House of Wallenberg släpper han i dag singeln "Love Yourself" tillsammans med Jwl B från den amerikanska rapgruppen Yo Majesty. Musikvideon är producerad i samarbete med Stop HIV-gruppen i Stockholms län och Universal Music.

Singeln är ledmotiv i nya kampanjen "Love Yourself Test Yourself" som uppmuntrar män som har sex med män att testa sig regelbundet. Det är första gången ett sådant initiativ gjorts i Sverige.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Universal Music

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.