Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hund tvingas stanna utomhus folk rasar

Publicerad: 22 november 2010, 07:36

Engelska varuhuset John Lewis har gjort en dundertabbe inför jul.
I sin julreklamfilm låter man en hund stanna utomhus. Engelsmännen rasar.


Ämnen i artikeln:

John Lewis

De engelska varuhusens tv-reklam inför julen är en Englands motsvarighet till amerikanarnas Super Bowl. Det är nu i slutet av året som varuhusen spenderar en stor del av sin reklambudget. Marks  & Spencer har flest kändisar, Sainsbury förlitar sig på Jamie Oliver medan John Lewis brukar vinna på att vara mest allmänmänsklig.

Men för britterna räcker det inte med att vara mänsklig. I landet som uppfann djurrättsorganisationer får ingen kröka ett hårstår i onödan på ett djur. Allra minst på en hund.

I John Lewis julreklam har människor fullt upp med att paketera klappar till varandra. Till och med en hund får fylld julstrumpa. Problemet är att strumpan hängs upp på hundkojan som står utomhus medan de känslolösa människorna är inne i värmen.

I fredag hade engelska reklammyndigheten fått in 145 klagomål som menar att det är oacceptabelt att ha en hund utomhus. Och nästan 3000 personer ”Gillar” Facebookgruppen 'Stop the John Lewis Christmas Ad'.

Byrån Adam and Eve har därför klippt om den korta, 30 sekunder, versionen medan den långa på 60 sekunder har kvar scenen med hunden i snö.

Frågan är nu om det påverkar John Lewis försäljning.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

John Lewis

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News