Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hur mår du? (Egentligen)

Publicerad: 19 september 2013, 07:25

Camilla Kuylenstierna, Björn Mogensen och Nina Åkestman berättar om sina svåra upplevelser. Gå in på #baramänniska på Twitter och diskutera.

Foto: Andreas Elgstrand.

”Det var coolt att jobba mycket”, säger Nina Åkestam som gick in i väggen och fick börja med KBT-terapi. Camilla Kuylenstierna var framgångsrik marknadschef men höll på att dricka bort hela karriären. För byråledaren Björn Mogensen tog livet en ny vändning efter bäste vännens, tillika, kollegans självmord. Vi verkar i en av världens tuffaste branscher. Men till vilket pris?


Ämnen i artikeln:

Nina Åkestam#baramänniskaClaes de FaireResumé

Vi på Resumé tog fasta på tre livsöden som du i dag möter på sex sidor i pappersupplagan av Resumé. Camilla Kuylenstiernas 15 år på Swedish Match tog henne till toppen av företaget och rollen som internationell marknadschef. I hemlighet var hon alkoholist utan självkänsla som drack för att släcka sorgen:

– Man var rädd för att någon skulle spräcka bubblan, säger hon.

För Nina Åkestam slutade tävlingen om vem som kunde jobba mest med en krasch. Hon slutade att fungera normalt, flyttade hem till föräldrarna, hade problem med att få på sig kläderna och kunde inte laga mat. Hon ville inte träffa någon.

– Ett problem är att cheferna på byråerna sällan har chefs- eller HR-utbildning, säger hon.

Björn Mogensens vän Jan hade en pr-byrå som växte och ett stort nätverk. Jan visade inga svagheter. Men i själva verket mådde Jan så fruktansvärt dåligt att han tog sitt liv.

– Det finns en gräns för hur långt man kan pressa en människa, säger Björn Mogensen.

Med den här publiceringen vill vi rikta strålkastaren på ett av vår tids största tabun: att må dåligt. Ta med er deras erfarenheter och börja våga visa svagheter. Vi har skapat hashtagen #baramänniska för att du där tillsammans med andra ska kunna dela med dig av dina erfarenheter, tankar och lösningar på hur branschen ska bli mjukare.

Vi är bara människor. Och det här är bara Resumé. I det stora hela inget att våndas för.

#baramänniska

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.