Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hyllar idrottskvinnan: Från tonåringen till pensionären

Publicerad: 27 februari 2017, 08:53

Det hyllade brittiska reklamkonceptet "This Girl Can" är tillbaka med sin porträttering av den "vanliga" kvinnokroppen. Den här gången skildras ett bredare spektra av atleter, längs hela åldersskalan.


Ämnen i artikeln:

Feminism

Filmen kommer från välgörenhetsorganisationen och är skapad av FCB Inferno samt regissören Kim Gehrig. Rytmiskt klipper filmen ihop euforiska scener där unga och gamla kvinnor slår jabb, föder barn eller triumferar över en vunnen match.Soundtracket är ihopsatt med poeten Maya Angelous voiceover där hon reciterar från sin hyllade dikt "Phenomenal Woman." Genom varje scen finns en underliggande berättelse om kvinnor som kämpar för att få ihop vardagslivet med sin sport.

En av de kvinnor som lyfts fram i filmen är den 69-årige utomhussimmaren Sue Bairstow, men också den 15-årdige gymnasten Cerys McIntosh,

– Vi är säkra på att den här filmen kommer att få fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och träna. This Girl Can har gjort skillnad och fått fler kvinnor att bli fysiskt aktiva som i dag är på en all-time high-nivå i Storbritannien. Men det finns mycket kvar att göra, säger Sport Englands koncernchef Jennie Price.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Feminism

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.