Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hyper Island-elevernas Resumé-blogg

Publicerad: 23 april 2013, 09:38

En ny blogg är född på Resume.se: Hyper Island-bloggen. Åtta studenter från Hyper Islands program Digital Media, Digital Data Strategist och Digital Media Management i Stockholm och Manchester blogger om branschhändelser och nya och kommande trender inom reklam, marknadsföring och digital affärsutveckling.


Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Kan ni berätta kort om er själva – vad är ni för ett gäng?
– Vi – Edith Börjesson,  Matilda Sundåker,Tom Gustafsson, Emil Löwnander, Johanna LIndskog -Lindell, Fabian Biel, Fredrik Lyck och Dominique Hernandez – är ett gäng nyfikna personer som just nu pluggar på Hyper Island på programmen Digital Media Management (MA), Digital Data Strategist och Digital Media.

– Tillsammans har vi bakgrund inom bland annat spelbranschen, journalism, design, reklam och PR, med intresse och passion för bland annat startups, kreativ användning av data, digitala koncept och såklart – TV-spel.

Vad kommer ni att bjuda läsarna på?
– Det kommer att bli en hel del trendspan kring vad som händer i branschen och på marknaden, i form av rapporteringar och diskussioner, åsikter och tips. Vi hoppas kunna underhålla, väcka tankar och kanske till och med provocera.. Några ämnen vi kommer att skriva om är digital kommunikation och datadriven marknadsföring. Men vi är också öppna för vad läsarna vill ha, så hoppas på många kommentarer i bloggen för vad ni vill läsa mer om!

Vi har ju en Berghs-blogg också, blir det prestige mellan er och dom nu?
– Vi ser det mest som en kul grej att vi är på samma ställe och bloggar! Kanske kan vi skapa dialog och diskussioner mellan oss och utbyta lite tankar om hur vi ser på branschen?

Är det rivalitet mellan skolorna? Hur yttrar det sig i så fall?
– Det är klart att vi är två utbildningar med, åtminstone utåt sett, liknande "publik", men i själva verket skiljer sig skolorna ganska mycket åt.
Vi skulle snarare tycka att det vore kul att göra något ihop, och tror att Hyper Island och Berghs studenter skulle kunna ha sjukt bra utbyte av varandra. Kanske kan bloggandet vara ett av stegen längs vägen?

Kolla in bloggen här

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.