Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hyper Island satsar på kvinnliga kreatörer

Publicerad: 20 juni 2008, 09:11

Reklamskolan Hyper Island startar en utbildning som endast är riktad mot kvinnliga kreatörer tillsammans med nätverket She Creatives. Det avslöjar Mattias Hansson, vd på Hyper Island, under Cannesveckan. – Jag förstår inte varför det här inte redan finns, säger han.


Mattias Hansson i Cannes. Foto: Linus Fremin

– I She Creatives så finns det cirka 280 kvinnliga kreatörer och det är nog så många det finns i Sverige. Av någon anledning är det mycket färre kvinnliga kreatörer och det måste bero på någonting, säger Mattias Hansson och fortsätter:

– Det är bara att kolla in folket på Svenskbaren här i Cannes eller antalet kvinnor i olika Cannesjurys. Det är övervägande gubbigt.

Hur kommer det sig tror du?
– Det man kan se är att väldigt många kvinnor som påbörjar en kreatörsutbildning plötsligt byter spår och blir produktions- eller projektledare. Det finns ett klimat i reklamsverige som gör att kvinnor inte vågar, vill och kan ta sig fram som kreatörer lika bra som män gör och vi vill bidra till att förändra det.

Utbildningen som kommer att heta ”Master Class for She Creatives” kommer att starta i höst och vara en fyra dagars utbildning riktad till de 280 medlemmar som finns i föreningen She Creatives som är en mötesplats för kvinnliga reklamkreatörer i Sverige. Det är alltså redan verksamma kvinnliga kreatörer som man främst riktar sig till med utbildningen.

– Syftet med utbildningen är dels att lära ut bra kunskap om digital reklam men att också stärka kvinnliga kreatörers självförtroenden. Vi ser det här som ett sätt att skapa en bra utbildningsplats.

Hyper Island är också i förhandlingar med den brittiska motsvarigheten till She Creatives om att även låta deras medlemmar ta del av utbildningen.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.