Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hyper Island startar "app-utbildning"

Publicerad: 30 april 2010, 11:31

Hyper Island väljer att haka på applikationshypen. Till hösten startar skolan utbildningen ”Application Designer and Developer for Mobile Devices”, en utbildning helt inriktad på utveckling och design av nya mobilapplikationer.


Ämnen i artikeln:

Hyper IslandCharlotte Sundåker

Varje månad lanseras i snitt 40 000 nya applikationer till mobiltelefoner. I dagsläget är Iphone med dess 180 000 applikationer i Appstore en av de största marknaderna, men under 2010 förväntas även Googles operativsystem Andriod slå igenom stort.

För att möta ett växande behov av applikationsutvecklare väljer nu Hyper Island att till hösten 2010 starta utbildningen ”Application Designer and Developer for Mobile Devices.
– Sverige har alltid haft en ledande position inom ny teknologi. Vi vill med hjälp av våra utbildningar och studenter fortsätta driva Sverige som tekniknation framåt, säger Charlotte Sundåker i en presskommentar.

Utbidningen är på 1,5 år och innefattar 16 veckors praktik. Studieorten är Karlskrona. För att söka utbildningen krävs två  års arbetslivserfarenhet eller två års studier inom relevant område.

Förutom utbildningen har skolan även nyligen startat upp kampanjen "Hyper Island Potential", en Facebook kampanj där alla som har Hyper Island Potential kan nomineras av sina vänner. Tanken är att fånga in studenter som går i Hyper Island-tankar, men som ännu inte vågat söka. Gå in och nominera du också.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.