Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hyper Island-studenter bakom barnslig app

Publicerad: 14 december 2012, 07:57

Nystartade Napps släpper appen Peekabo för de allra minsta. Här kan man, som namnet antyder, leka tittut. Fyra studenter från Hyper Island-programmet Mobile Design & Development ligger bakom Peekabo.


Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Hyper Island-studenterna Nino Subotic, designern Housin Aziz samt utvecklarna Johan Cato och Jesper Oskarsson tog fram Peekabo i samband med Microsofts ”Hackaton” för Windows 8 under hösten.

Peekabo  fokuserar på barn från 8 månader till 4 år och erbjuds inte bara för  Microsofts plattformar Windows 8 och Windows Phone, utan även Apples  Iphone och Ipad.

Peekabo släpps nu i Sverige såväl som internationellt
–  Idag finns det inte många appar som är designade för de yngsta barnen  trots att många av dem börjar utforska nätet tidigt, så intresset bland  partners har hittills varit stort, säger Nino Subotic.

Företagets förhoppning är att kunna engagera småbarnsföräldrar och deras barn med lek, design och kreativitet.

Peekabo fungerar på det viset att barnet leker tittut med figuren på skärmen genom att peka på densamma.  Om  barn tröttnar på de fördesignade figurerna pandan, elefanten och  lejonet kan man även använda telefonen eller pekskärmens kamera för att  ta bilder på sig själv eller något annat föremål eller person:

– Det  börjar ofta med att ta ett vanligt foto på sig själv eller en förälder.  Sedan går de över till att göra grimaser, och till att ta foton på  morfar, nallen, nappen, eller, som i min dotter Iris fall, en rolig  strumpa, säger Nino Subotic i en kommentar.

Peekabok är bara en i raden av appar som Napps räknar med att introducera.

Samtliga personer bakom Napps är studenter på Hyper Island i Karlskrona:
–  I vårt team har alla olika bakgrund och kompetenser, samtidigt som vi  har ett gemensamt fokus och driv utifrån vår utbildning, säger Nino  Subotic i en kommentar.

Han arbetade tidigare som lärare innan han bestämde sig för att byta karriär.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.