Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

ICA gör kampanj med landslaget för ökad öppenhet

Publicerad: 7 juni 2016, 05:37

Zlatan Ibrahimovic dissar matkedjan i ny reklamfilm, Buzzfeed tackar nej till miljoner kronor från Trump och Alexandra Pascalidou lämnar P1 Debatt. Det är några av nyheterna i vårt morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

FacebookIcaZlatan Ibrahimović

ICA gör kampanj med landslaget för ökad öppenhet
"Gubbar. Varför kollar ni på det där Icaskitet? Byt kanal nu." Orden kommer från Zlatan Ibrahimovic i ICA:s nya reklamfilm tillsammans med landslaget. Storsponsorn ICA ville få med det svenska herrlandslaget i kampanjen men då ställde Zlatan och de andra spelarna ett motkrav – att pengarna skulle gå till projektet "Alla är olika - olika är bra". Initiativet startades år 2014 för att få bukt med rasism inom fotbollen – men har breddats till att också omfatta kampen mot homofobi och för bättre integration.

– Alla ungdomar i Sverige måste få en möjlighet att känna sig som en del av lag. Föreningslivet och näringsliv har en viktig roll att spela för att skapa ett samhälle där alla känner att man kan bidra och att man accepteras för den man är. ICA vill medverka till detta, både i egen verksamhet och genom samarbetet med i Svenska Fotbollsförbundet, kommenterar Anders Svensson, vd ICA Sverige.

Byrån som ligger bakom är King. Se filmen här:


Pascalidou lämnar P1 Debatt
Programledaren Alexandra Pascalidou lämnar radioprogrammet "P1 Debatt", skriver Expressen. Istället ska hon både skriva och spela huvudrollen i en uppsättning på Göteborgs stadsteater.
– Det har varit fantastiskt, men nu väntar en ny utmaning, säger Alexandra Pascalidou.

Buzzfeed tackar nej till 10 miljoner från Republikanerna
Donald Trump med stor sannolikhet blir Republikanernas presidentkandidat har Buzzfeed bestämt sig för att tacka nej till partiets planerade medieköp på 1,3 miljoner dollar (cirka 10 miljoner kronor). Det berättar Politico. Men trots bakslaget motsvarar det knappt en hundradel av av partiets digitala annonsköp på 150 miljoner dollar, enligt AdAge.

Stora interna fordringar i Stampens rekonstruktion
Dagens Industri har tittat på Stampens rekonstruktion och kommit fram till att en stor del av skulderna är mellan interna bolag. Därmed har Stampen ett stort inflytande i de kommande skuldnedskrivningarna. Interna skulder värderas nämligen som externa när ackorden ska röstas igenom.

I handlingarna framgår också hur Stampen tänker sig att rädda moderbolagets framtid:
"Genom en minskad skuldsättningsgrad ökar möjligheterna för Stampenkoncernen att kunna attrahera externt kapital", står det i rekonstruktionsansökan.

"Politiskt korrekta SVT vågar inte visa filmen"
Journalisten Anders Carlgren riktar i en debattartikel hård kritik mot SVT för beslutet att inte visa dokumentärfilmen "Watching the moon at night" som de har varit med och finansierat.
"Det hela är egentligen obegripligt. Men i den politiska korrekthetens Sverige får man tydligen inte koppla samman antisemitism, jihadism och terrorism så som filmen gör", skriver han på Aftonbladet Debatt.

Hans Geelmuydens ledarstil hårt kritiserad
Pr-byrån Geelmuyden Kieses grundare och koncernchef Hans Geelmuyden får hårt kritik i norska Finansavisen, rapporterar Kampanje. Sedan augusti i fjol har 23 personer lämnat byrån.
– Det är de självständiga med moral och tydliga idéer om hur saker och ting ska styras som har slutat. De kommer till korta mot alfahanen på toppen, säger den tidigare seniorkonsulten Fin Resch till tidningen.

Hans Geelmuyden svarar på kritiken i en intervju med Kampanje.
– Det här är kanske branschens mest krävande arbetsplats, säger han till sajten.

Facebook tvingar folk till Messenger...
Facebook tar bort meddelandefunktionen från sin vanliga app och mobilsajt. Istället tvingar de användarna att ladda ned deras meddelande-app för att kunna skriva till andra personer, skriver Techcrunch som kallar det ett "fientligt drag".

...och Zuckerbergs Twitterkonto hackat
Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs konton på Twitter och Pinterest blev hackade i helgen. Hans lösenord fanns bland användaruppgifter som läckte från jobbnätverket Linkedin för några veckor sedan, skriver Venturebeat. Zuckerbergs lösenord uppges ha varit "dadada".

SVT lugna för Glenn Strömberg
Under Champions League-finalen i slutet av maj blev expertkommentatorn Glenn Strömberg akut illamående och lämnade arenan. Men SVT är inte oroliga för Strömbergs medverkan i det kommande EM-slutspelet.
– Vi är väl förberedda inför EM och har en tydlig plan kring hur vi arbetar om det skulle hända något extraordinärt, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund-Jönsson till Sportbladet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.